Controller till Magelungen

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 mars 2017
Stängs
den 23 april 2017
Kontakta
Emma Levin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Magelungen är ett idéburet, innovativt och medarbetarägt aktiebolag, ett företag i ständig förändring och tillväxt. Företaget vill bidra till samhällsnytta och innovationskraft inom behandling, skola och förändringsarbete.

Magelungen söker nu en erfaren och initiativrik Controller. Du kommer att tillhöra ekonomienheten som idag består av 8 medarbetare, som ansvarar för administration och rapportering inom ekonomi, personal, lokal och utbildningsservice till koncernens 5 aktiebolag, ca 400 medarbetare och 50 chefer samt 30 st enheter geografiskt utspridda från Gävle till Helsingborg.

Arbetsuppgifter
I rollen som controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att:

  • Leda den operativa organisationens redovisning och ekonomistyrning
  • Ansvara för uppläggning och uppföljning av budget
  • Analysera resultat och identifiera utvecklingsbehov

Vidare kommer du att ansvara för boksluts-, budget och prognosprocessen, uppföljning och analys, rådgivning och ekonomisupport. Du kommer även att ansvara för årsredovisning och koncernredovisning. Du kommer att säkerställa kvalité i redovisning genom att kontinuerligt utveckla och förbättra arbetssätt, rutiner och dokumentation.

Lämplig bakgrund
För att lyckas i rollen tror vi att du är civilekonom med inriktning mot redovisning och affärssystem samt har minst 2 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Goda kunskaper i redovisning, bokslutsarbete och upprättande av årsredovisning är ett krav. Goda kunskaper i MS Office och framförallt i Excel är en självklarhet. Erfarenhet från något analysverktyg, projektledning av IT projekt, t ex av implementering av IT stödsystem, moduler är det meriterande.

Som person ser vi att du är drivande, ansvarstagande, noggrann och prestigelös. Hjälpsamhet är viktigt och du måste även kunna arbeta med uppgifter som är utanför din arbetsbeskrivning.

Magelungens Omsättningen är idag 350Msek och de senaste årens genomsnittliga tillväxttakt om 15 % per år väntas fortsätta. Detta kommer att ställa fortsatta krav på att ekonomienheten utvecklas i samma takt både vad gäller bemanning och arbetssätt.

Övrigt
I den här direktrekryteringen till Magelungen hjälper vi på SW dem att hitta deras nya Controller. Urval och intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan direkt- antingen via vårt system och knappen nedan eller genom att maila din ansökan till emma.levin@sw.se

Tjänsten är tänkt att starta omgående och kunden tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsten kan komma att tillsättas innan utsatt tid. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Levin, 076 647 16 65.

Om företaget
Idag består Magelungen Utveckling AB av fristående skolor och behandlingsverksamheter. Bolaget har även en utbildningsverksamhet; Akademi Magelungen. Det medarbetarägda företaget har andra primära syften än att vinstmaximera. Den unika företagsformen där alla medarbetare kan bli delägare anses vara en garant för hållbar ekonomi, god kvalitet och långsiktighet.
Forskning och utvärdering är integrerat i organisationen. Företaget finns i Stockholm, Södertälje, Solna, Nacka, Gävle, Uppsala, Västerås, Örebro, Jönköping, Göteborg och Helsingborg.
Läs mera på www.magelungen.com

Liknande jobb

Liknande jobb