Direktör till Verksamhetsområdet Användning

Plats
Uppsala
Annonserat
den 24 mars 2017
Stängs
den 23 april 2017
Ref:
2.4.1-2017-023511
Kontakta
Jan Olsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Läkemedelsverket söker en avdelningschef/direktör för Verksamhetsområdet Användning. Vi erbjuder ett intressant ledaruppdrag till dig som inspireras av vårt uppdrag och vill leda, utveckla och skapa goda resultat genom helhetssyn, engagemang, mod och målfokus.

Inom VO Användning finns fyra enheter med uppdrag inom områdena läkemedel i användning, läkemedelsupplysning, läkemedelssäkerhet samt giftinformationscentralen. Området har ca 130 mycket kompetenta medarbetare med en hög kunskapsnivå. 

Som avdelningschef/direktör har du uppgiften att strategiskt leda verksamheten utifrån Läkemedelsverkets uppdrag och ansvarar för Verksamhetsområdets mål, planering, genomförande och uppföljning. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för Verksamhetsområdets enhetschefer, rapporterar till generaldirektören och ingår i Läkemedelsverkets ledningsgrupp.

Du som söker tjänsten ska ha en för uppdraget relevant högskoleutbildning. Du har gedigen chefs- och ledarerfarenhet med erfarenhet av att leda genom andra chefer. Tidigare erfarenhet av ledningsgruppsarbete på högsta ledningsgruppsnivå är meriterande. Vidare har du god kännedom om slutanvändarperspektivet, regelverket för statlig förvaltning samt förståelse för det förvaltningspolitiska systemet. Vi ser även att du har tidigare erfarenhet från ett eller flera av Verksamhetsområdets ansvarsområden. Du har god språklig förmåga och kommunicerar flytande både på svenska och engelska. Intresse för omvärlden och insikt i vikten av fortlöpande utvecklingsarbete är naturligt för dig.

Som ledare har du förmågan att inspirera, entusiasmera och tillsammans med verksamheten skapa och leda verksamhetsområdet mot en tydlig målbild. Du är en person som har mycket god förmåga och erfarenhet av att leda och motivera personal. Du har ett intresse av och en förståelse för andra människor genom en god empatisk förmåga.  Vidare är du en förtroendeingivande, beslutsfast och modig ledare som trivs i en drivande och initiativtagande roll. Du har förmågan att skapa goda relationer med personer på organisationens alla nivåer.

Vi söker dig som vill vara en god företrädare för Läkemedelsverket, internt som arbetsgivare och medarbetare, samt externt gentemot våra intressenter. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.

Låter det som en intressant utmaning? Välkommen med din ansökan! Du söker tjänsten via www.lakemedelsverket.se. I denna rekrytering samarbetar Läkemedelsverket med Mercuri Urval. Har du frågor kring tjänsten, kontakta vår konsult Jan Olsson på Mercuri Urval: 019-19 68 02.

Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Pia Wictor (ST) och Maria Lüttgen (SACO). Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se

Sista ansökningsdag: 2017-04-23

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Verksamhetsområde: Användning

Diarienummer: 2.4.1-2017-023511

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Enligt nuvarande regler inom Läkemedelsverket anställs chefer med tidsbegränsat chefsförordnande. Befattningen är säkerhetsklassad.

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Liknande jobb

Liknande jobb