Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Senior Portfolio Analyst, Debt Purchase till Sergel Kredittjänster

Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 mars 2017
Stängs
den 27 april 2017
Kontakta
Sofia Bågstam
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du arbeta som Senior Portfolio Analyst hos ett ledande företag inom Credit Management Services med fokus på expansion? Du får möjligheten att jobba i en händelserik miljö med högt tempo i en affärsorienterad roll med starkt fokus på att bygga och utveckla affär.  Hos Sergel Kredittjänster ges du möjlighet till självständigt arbete i gemenskap med kompetenta och prestigelösa kollegor.

Kontoret ligger i mycket trevliga lokaler i Stockholm City

Arbetsbeskrivning
I rollen som Senior Portfolio Analyst ansvarar du för att leda den strategiska utvecklingen av Sergel Kredittjänsters affär inom området Debt Purchase. Du är en nyckelroll vad gäller utformning av större affärer samt i dialogen med kunder.  Arbetet innebär att självständigt granska, värdera och prissätta kunders portföljer som är till försäljning, men även att delta i arbete med uppföljning och prognos av befintliga portföljer. Dina analyser leder till investeringsbeslut på ledningsnivå.  

Du spelar en viktig roll i att utveckla affären inom Debt Purchase genom att samarbeta med övriga analytiker och den operativa verksamheten i syfte att förstå de faktorer som påverkar portföljens prisbild och avkastning.

Kvalifikationer och egenskaper

  • Civilekonomexamen eller motsvarande
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet med fördel inom Credit Service Management
  • Minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat med värdering och investeringskalkyler med fördel inom området för Dept Purchase, gärna i en internationell miljö
  • Erfarenhet av prissättning av en skuldportfölj med fördel från ett inkassobolag
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Mycket god analytisk förmåga
  • Mycket goda Excel-kunskaper
  • Meriterande om du har kunskaper i analysverktyg så som R

Tjänsten passar dig som drivs av att presentera ett utmärkt resultat utifrån samarbete med andra, både externt och internt. Du har ett stort eget driv och får saker att hända med fokus på att utveckla större affärer. Sergel Kredittjänster, och området Debt Purchase befinner sig i en utvecklingsfas varför det är viktigt att du har ett starkt affärsmässigt tänk kombinerat med stort intresse för verksamheten. Som person ser vi gärna att du är knivskarp i din värderingsanalys, driven, och har god självkännedom. Vi tror att du trivs med att arbeta självständigt men också inser vikten och potentialen av att samarbeta i gruppen.

Om företaget
Sergel Kredittjänster erbjuder flexibla och effektiva tjänster inom området för Kredit, Inkasso och Köp av fodringar. Idag är Sergel Kredittjänster är ett av marknadens ledande inkassobolag med kunder främst inom en transaktionsintensiv verksamhet med stort krav på service och kostnadseffektivitet.

Sergel Kredittjänster har över 300 anställda med kontor i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Litauen och Lettland. Sergel Kredittjänster är ett helägt dotterbolag till Telia Company som nyligen förärvdes av Marginalen Group.  

Frågor och kontakt
I rekrytering samarbetar Sergel Kredittjänster med Amendo Executive Search och för frågor kring denna rekrytering är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofia Bågstam på sofia.bagstam@amendo.se. Vi kommer att intervjua kandidater löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb