CFO till teknikhandelsbolag med fokus på tillväxt

Plats
Kista, Stockholm
Annonserat
den 30 mars 2017
Stängs
den 29 april 2017
Kontakta
Linn Heuberger
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ser du att nästa utmaning i din karriär är en nyckelroll hos ett välkänt teknikhandelsbolag av främst agenturprodukter med tillväxt på agendan? Har du en gedigen erfarenhet av redovisning och har arbetat i roller såsom business/ financial controller, redovisningsansvarig, redovisningskonsult eller ekonomichef/ CFO? Tilltalas du av att kunna vara med och påverka, arbeta både strategiskt och operationellt och skapa nya strukturer samt effektivare processer? Tycker du också förvärv och att ta aktiv del vid styrelsemöten är spännande? Vår uppdragsgivare Hugo Tillquist AB söker nu en CFO som vill vara med och bidra på en fortsatt tillväxtresa. Sök tjänsten idag då vi går igenom urvalet löpande!

Om tjänsten
Academic Work söker för Hugo Tillquist ABs räkning en affärsorienterad, analytisk och drivande lagspelare som vill ha en nyckelroll i kommande tillväxtresa. Som CFO kommer du ingå i ledningsgruppen samt ha ett personalansvar för ekonomi- och lageradministrationen. Rollen är bred och av både operationell och strategisk karaktär med arbetsuppgifter som koncernredovisning med månadsbokslut, rapportering och styrning till att vara med och driva strategiska projekt och förvärv.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Hugo Tillquist ABs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer anställas direkt hos Hugo Tillquist AB.

Arbetsuppgifter
Som CFO kommer du att ha det övergripande ekonomiansvaret för koncernen samt ha en viktig roll i den fortsatta tillväxten via strategiska projekt. I rollen kommer du även att ha ett personalansvar för ekonomifunktionen och lageradministrationen

Rollen innebär följande arbetsuppgifter:

 • Ansvara för koncernredovisning, månads- och årsbokslut samt analysera resultat- och balansräkning

 • Ha ett övergripande personalansvar över ekonomifunktionen och lageradministrationen och arbeta med förbättringsförslag och effektivisera flöden inom dessa områden

 • Arbeta aktivt med likviditetsbudget och kostnadsuppföljning

 • Arbeta med working-capital projekt samt mer renodlade strategiprojekt

 • Arbeta med KPI-styrning (nyckeltalsuppföljning)

 • Presentera och redovisa resultatrapport och nyckeltal på ledningsgrupps- och styrelsemöten (agera sekreterare under styrelsemöten)

 • Delaktig i strategiska inköpsprojekt och lagerstyrning

 • Delaktig i arbetet med förvärvsprojekt (i kalkyl- och diskussionsstadiet) och i steg två strukturera redovisning och rapportering av förvärvat bolag

Vi söker dig som

 • Har en examen från universitet/ högskola. Gärna med inriktning inom företagsekonomi och redovisning

 • Har minst sju års arbetserfarenhet inom redovisning/ ekonomi och en samlad arbetserfarenhet om minst tio år. Du har arbetat med koncernredovisning, års- och månadsbokslut

 • Har god vana av att arbeta i affärssystem, med fördel Global Visma.

 • Har mycket goda kunskaper i Excel och är van att göra analyser och kalkyler

 • Har vana att presentera resultat för styrelse och ledningsgrupp (god kommunikatör i skrift och tal).

 • Har erfarenhet av ekonomistyrning och har viss erfarenhet av strategiprojekt

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Som person är du driven, analytisk och prestigelös. Du är en social lagspelare som kan delegera och effektivisera arbetsuppgifter med goda resultat. Vidare ser vi att du är initiativtagande och lösningsorienterad, du har en tydlig drivkraft att vilja påverka och se potentiella förbättringar i koncernen. Dessutom är du en person som gillar att utmana dig själv att ta en aktiv roll i ledningsgruppen, styrelserummet och i de olika affärsområdena.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Kista, Finlandsgatan 16

 • Kontaktuppgifter: Linn Heuberger

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Information om företaget
Hugo Tillquist AB är ett teknikhandelsbolag med omkring 150 MSEK i omsättning och har huvudkontor och lager i Kista där ett drygt trettiotal anställda är baserade. Bolaget har även ett dotterbolag i Nyköping som säljer mätinstrument. Hugo Tillquist AB har varit verksamt i mer än 120 år och är välkänt inom branschen för kraft- och industriautomation där Norden utgör den största marknaden. Bolaget är distributör via representation av ett fyrtiotal utvalda utländska leverantörer (agenturer) och säljer både kundanpassade lösningar och standardprodukter. Relationen bygger på nära samarbete med leverantören och Hugo Tillquist AB är leverantörens förlängda arm på den svenska eller nordiska marknaden. Försäljningen är till stor del relationsförsäljning och kundbasen finns inom följande kundsegment; kraft/energi, maskinbyggare/OEM, process/verkstad, miljö och offentlig sektor. Hugo Tillquist AB har också två egenägda produktområden. Dels en produktportfölj, Mätvärdesomvandlare, som säljs antingen direkt eller via utvalda säljagenter globalt. Det andra egenägda produktområdet, Depåautomation och terminalövervakning med produktnamnet GEKO-DAS har en stark position på marknaden och säljs främst i Sverige.

Liknande jobb

Liknande jobb