Danske Bank

Junior Analyst Investment Solutions

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 mars 2017
Stängs
den 30 april 2017
Ref:
15640
Kontakta
Christian Malmberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en analytisk person med stort kundfokus som vill vara med och utveckla en av Sveriges mest intressanta Marketsavdelningar? Till gruppen Investment Solutions Sverige söker vi nu en Junior Analyst, med ett genuint intresse för kundrelationer och finansiella marknader.
 
Investment Solutions är ett globalt produktområde inom Danske Bank Markets som utvecklar och levererar strukturerade finansiella lösningar inom aktie, kredit, ränte- och valutaområdet, internt såväl som externt. Med hjälp av derivatinstrument, som paketeras till en Danske Bank-produkt, levererar vi lösningar som hanterar våra kunders finansiella risker och behov. Danske Bank har under de senaste åren vuxit till att bli en av de mest betydande nordiska emittenterna inom detta placeringsområde.

Som vår nya Junior Analyst kommer du att hjälpa till med andrahandsmarknaden, använda bankens prisningsverktyg, skapa produktpresentationer och assistera sales i deras arbetsroller. I det längre perspektivet vill vi att du ska övergå till att ta mer kundansvar och kunna handha interna såväl som externa kundgrupper samt hålla presentationer.

För rätt person erbjuder vi ett mycket utmanande arbete i ett högt tempo i nära samarbete med bankens olika avdelningar. Investment Solutions arbetar cross asset vilket ställer höga krav att hela tiden hålla sig uppdaterad hur de finansiella marknaderna påverkar vår omvärld och kan omsätta denna kunskap i praktiken.

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare som brinner för utveckling, både av oss själva och av våra affärer. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet att med ett slagkraftigt erbjudande möta både nya och befintliga kunder inom banken. Våra inspirerande ledare ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och vi erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Vem är du?
För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en initiativrik och engagerad person som tycker om högt tempo, trivs med att arbeta i grupp och som hela tiden har kundens bästa i fokus. Du har en mycket god kvantitativ och analytisk förmåga, samtidigt som du är en driven person med en stark kommunikativ förmåga. Du ska på sikt kunna ta mer plats och ansvar i teamet och ser dig själv i en mer säljfokuserad roll med kundansvar i framtiden.

Vi söker en person som antingen precis har eller inom den närmaste tiden kommer att ta sin magisterexamen från en teknisk/ekonomisk utbildning med starka resultat, eller som har hunnit jobba något år efter examen. En matematisk inriktning i utbildningen är en fördel då vårt team arbetar med komplexa derivat. Den rätta kandidaten talar engelska och svenska flytande samt har ett stort intresse för de finansiella marknaderna.

Är du intresserad?
Tveka inte att kontakta Christian Malmberg, Investment Solutions, Danske Bank Markets Sverige, på 0767-21 60 44 eller christian.malmberg@danskebank.se, om du har några frågor.

Vi ser fram emot din ansökan!

Skicka ansökan och CV senast 2017-04-30.

Danske Bank är en stark nordisk fullservicebank med ett internationellt nätverk. Vår vision är att bli erkänd som den mest pålitliga finansiella partnern. Danske Bank har sitt huvudkontor i Köpenhamn och har 18 000 anställda i 16 länder.

Liknande jobb

Liknande jobb