Financial Controller till Solar

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 31 mars 2017
Stängs
den 30 april 2017
Kontakta
Pierre Sander
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid

 

På uppdrag av Solar Sverige AB söker vi en financial controller som ska ansvara för den övergripande bolagsanalysen. Rollen som financial controller är affärskritisk och syftar till att rapportera och analysera Solars försäljning och bruttomarginal.

Placering är på huvudkontoret i Göteborg och du rapporterar till CFO.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Leda arbetet med att ta fram kvartalsvisa prognoser, inklusive genomförande av prognosmöten med ledning, regionchefer, mfl.
  • Rapportering av omsättning (veckovis, månadsvis och kvartalsvis), resultaträkning månadsvis samt kvartalsbokslut med kommentarer.
  • Analys/uppföljning/kommunikation avseende försäljning, lönsamhet och rörelsekapital för olika delar i bolaget
  • Analys och kontroll av lagervärdering. Bokföring av poster relaterade till försäljning, kostnad sålda varor samt ingående och utgående bonusar/stöd
  • I samverkan med affärscontrollers framtagande av beslutsstödsverktyg och förbättrade rapporteringsprocesser
  • Analyser och input till ledningsrapporter och review-möten.
  • Ad hoc analyser
  • Framtagande/standardisering/distribution av rapporter/statistik

För att lyckas i rollen är du en analytisk person med god kommunikativ förmåga. Du har ett stort intresse för controlling och ett utpräglat sinne för affärer med fokus på ekonomistyrning, verksamhetsuppföljning och rapportering. Du är ansvarstagande, driven och är van att arbeta självständigt och lösningsorienterat. Vidare har du en akademisk utbildning med minst 5 års erfarenhet från kvalificerat controllerarbete alternativt ekonomichef. Du har naturliga ledaregenskaper och väl utvecklad förmåga att skapa relationer. Meriterande är erfarenhet från SAP eller motsvarande affärssystem.

Tjänsten är ett vikariat på 1,5 år med möjlighet till fast anställning.

Välkommen att ansöka med bifogat CV och personligt brev via www.jerrie.se. Intervjuer och urval sker löpande. Vid frågor kontakta Pierre Sander på 0763-413 411.

Om företaget
Solar A/S, som är en av norra Europas ledande sourcing partners inom el och VVS, grundades i Danmark 1919 och är idag noterat på OMX Nordiska Börsen. Koncernen, med huvudkontor i Vejen, driver verksamhet i nio länder i norra Europa med 3 000 anställda och en total omsättning år 2016 på ca 14 miljarder SEK. Läs mer på www.solar.eu

Solar Sverige AB bedriver handelsverksamhet med El- och VVS-produkter till främst installationsföretag, MRO och OEM industri, panelbyggare och automationsföretag. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg och är genom sina 36 försäljningsenheter representerade i hela Sverige. Logistiken hanteras via tre centrallager. Läs mer på www.solar.se