Stockholms Stift söker Jurist

Rekryterare
Stockholms Stift
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 april 2017
Stängs
den 4 maj 2017
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Stockholms stift söker en jurist till stiftskansliet. Tjänsten är placerad inom Förvaltningsavdelningen och ska tillsammans med personal inom kansliet, stödja, främja och ha tillsyn över församlingar/pastorat inom Stockholms stift.

Befattningen handlägger frågor inom ramen för stiftets och domkapitlets främjande och tillsynsansvar. Arbetsuppgifterna innefattar råd, stöd och hjälp i frågor som rör kyrkoordningen och inom förvaltningsrätten i övrigt. I tjänsten ingår att delta i utbildningar för förtroendevalda och anställda samt i förekommande fall föredra ärenden i stiftsstyrelsen och dess utskott samt domkapitlet. Du kommer att arbeta med stödprocesser och tillsyn i relation till stiftets församlingar. Vidare kommer du bl.a. att arbeta med valfrågor, offentlighet, sekretess, arkiv och upphandlingsfrågor. Utbildningar inom PUL kommer att förekomma. Ett nytt område som stiftet kommer att ansvar för är begravningsfrågor. Tillsynsansvar för begravningsfrågor kommer att rymmas inom tjänsten.

Vem är du
Du har en jurist examen och är notariemeriterad. Du har åtminstone några års relevant arbetslivserfarenhet, företrädelsevis som föredragande på Kammarrätten. Du behärskar det svenska språket väl, både i tal och i skrift. 

Arbetet ställer höga krav på social kompetens, egen drivkraft, integritet, initiativförmåga och flexibilitet. Vidare förväntas du ha ett gott omdöme, leveransförmåga samt en god kommunikativ förmåga. Du är ödmjuk, har lätt för att samarbeta med andra och är förtroendeingivande.

Kontaktytorna för tjänsten är breda då du har kontakt med alla församlingar inom stiftet. För att vara föredragande i domkapitlet krävs av kyrkoordningen att man är döpt och tillhör Svenska kyrkan.

Du erbjuds
En intressant tjänst med frihet under ansvar med god kompetensutveckling. Tjänsten är placerad i fräscha lokaler i centrala Stockholm.

Ansökan emotses snarast. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766 33 14 40. Skicka din ansökan med CV, personligt brev, betyg från din juridiska utbildning, snarast via e-post, www.jurek.se

Om verksamheten
Stockholms Stift är det yngsta av Svenska kyrkans tretton stift. Geografiskt är stiftet något mindre än Stockholms län och har sina gränser i Össeby i norr, Botkyrka i söder och Adelsö-Munsö i väster. Det är det befolkningsmässigt största av stiften i Sverige. Stiftets uppgift att är att främja församlingarnas verksamhet på olika sätt, att förvalta stiftets egendomar (de så kallade prästlönetillgångarna) samt att utöva tillsyn över att evangelium förkunnas rent och klart i stiftets församlingar. Stockholms stift präglas av mångfald vad gäller kulturell bakgrund, religionsutövning, sociala förhållanden, samlevnadsformer, kulturutbud med mera. Grunden i stiftets organisation är församlingarna. I Stockholms stift finns idag 61 stycken församlingar.

Liknande jobb

Liknande jobb