Finance Manager till ett medelstort börsbolag

Rekryterare
Plats
Malmö
Annonserat
den 5 april 2017
Stängs
den 5 maj 2017
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

För kunds räkning söker vi nu en Finance Manager till ett medelstort börsbolags svenska verksamhet. Som Finance Manager kommer du att rapportera till VD och ingå i bolagets ledningsgrupp för Sverige och ha personalansvar för redovisnings- och kreditfunktionen.

I rollen ingår att leda bolagets ekonomifunktion och ansvara för löpande redovisning och rapportering samt att kontinuerligt arbeta för ökad lönsamhet och förbättra interna arbetssätt och systemstöd.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Redovisning, rapportering och bokslutsarbete
  • Budgetering och uppföljning av budget
  • Likviditetsplanering
  • Värdering av tillgångar och skulder
  • Drifts- och investeringskalkyler
  • Lönsamhetsuppföljning
  • Samordning inom bolaget
  • Försäkringsfrågor

Lämplig bakgrund
Vi tror att du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande och ca 3-5 års erfarenhet från arbete inom revision och som ekonomichef. Du har ett starkt affärsdriv och vill arbeta med och utveckla affären. Vidare har du mycket goda redovisningskunskaper samt erfarenhet av personalansvar. Dina kunskaper i Excel är mycket goda och du har erfarenhet från affärs- och rapporteringssystem. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Som person är du kommunikativ, prestigelös och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt samt sätter upp och håller deadlines. Vidare är du intresserad av att utveckla rutiner och arbetssätt samt har en god samarbetsförmåga och en stark vilja att utveckla dig själv och dina medarbetare.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar företaget med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.

Om företaget
SJR in Scandinavia (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag med inriktning mot Ekonomi och Bank & Finans. Sedan 1993 har SJR byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå. SJR arbetar med uppdrag till privata näringslivet, myndigheter och statliga bolag.

Liknande jobb

Liknande jobb