Regional Controller; Parker Hannifin Sales Company EMEA Northern Region

Rekryterare
Plats
Borås
Annonserat
den 6 april 2017
Stängs
den 30 april 2017
Kontakta
Göran Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Parker Hannifin annonsbildVårt erbjudande
Vi erbjuder dig en utvecklande och ansvarsfylld roll som Regional Controller på Parker Hannifin; världsledande inom rörelse- och styrteknik. Hos oss kommer du att ansvara för controlling-funktionen i de nordiska länderna. Vår målsättning är att kunna bidra till din personliga och professionella utveckling genom vårt gedigna kompetensutvecklingsprogram samt att välkomna dig till ett bolag med hängivna medarbetare, engagerade ledare och en stark, positiv företagskultur.

Om tjänsten
Som Regional Controller på Parker Hannifin Sales Company EMEA Northern Region kommer du att ansvara för controlling-funktionen för våra nordiska säljbolag i regionen. Arbetet innefattar övergripande ekonomiskt ansvar med bokslut, finansiell rapportering och prognoser. Du kommer att leda budgetprocessen och ta fram ekonomiskt underlag för den operativa verksamheten. Vidare säkerställer du att god redovisningssed (GAAP) tillämpas och att policys och lagar efterlevs.

I rollen som Regional Controller ansvarar du för att bygga upp och leda ett team med sju medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland med målsättningen att samordna processer och likrikta arbetet. Du kommer att leda arbetet mot standardisering och centralisering av ekonomifunktionen för alla säljbolag i regionen. Tillsammans med säljledningen driver du strategiska mål för regionen.

Du rapporterar operativt till Vice President Sales Companies EMEA Northen Region samt funktionellt till Sales Companies EMEA Group Controller.

Du ingår i ledningsgruppen för regionen och konsoliderar resultat för SC EMEA Northern Region.

Din profil
Vi lägger stor vikt vid din erfarenhet och expertis. För att lyckas i rollen som Regional Controller ser vi att du har över tio års erfarenhet inom Accounting och Finance. Självklart är du noggrann, strukturerad och van att arbeta mot deadlines. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du är en uppskattad ledare som är engagerad, lyhörd och positiv, och är van vid att leda förändringsarbete. 

Ansökan
Vi samarbetar med Speed Professionals. För att ansöka besök www.speedgroup.se. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Göran Karlsson på 033-722 75 88 eller Carl Otter på 033-722 60 19. Urvalet sker löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Sista ansökningsdag är 30 april 2017 – välkommen med din ansökan!

Om företaget
Parker Hannifin är världsledande inom rörelse- och styrteknik. Under 100 år har vi hjälpt våra kunder till framgång inom många olika mobila och industriella användningsområden. Vi är ett globalt Fortune 250-bolag, med en total omsättning på 13 BUSD och omkring 60 000 anställda runt om i världen. Våra säljbolag inom EMEA Northern Region består av ca 550 medarbetare och har en omsättning på 725 MUSD. Se klippet "This is Parker" eller läs mer om oss på parker.com.

Befattning: Regional Controller | Ansvarsområde: De nordiska länderna inom Sales Company EMEA | Placeringsort: Borås, ca. 6 mil öster om Göteborg | Omfattning: Heltid | Start: Enligt ö.k.

Liknande jobb

Liknande jobb