Utredare inom finansiell styrning till Ekonomistyrningsverket

Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 april 2017
Stängs
den 1 maj 2017
Kontakta
Malin Söhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en utredare till enheten. Om du vill arbeta med finansiell styrning i en utvecklingsorienterad organisation som ligger i frontlinjen inom sitt område är detta en tjänst för dig.

Arbetsbeskrivning
Statlig verksamhet finansieras med anslag, avgifter, bidrag, sponsring och donationer. Som utredare på enheten för redovisning och finansiering arbetar du självständigt och tillsammans med dina kollegor i olika utredningsprojekt med syfte att utveckla och förvalta den statliga finansieringsmodellen. Du bidrar till att effektivisera och utveckla statens finansiella styrning.

I ditt ansvarsområde ingår även att besvara remisser och arbeta med myndighetens avgiftsbelagda verksamheter i form av bl.a. avgiftssamråd. Du ger också stöd till myndigheter och Regeringskansliet genom rådgivning, handledning och utbildning.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen har du en akademisk bakgrund inom ekonomi eller statskunskap. Du bör även ha några års erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och ett stort intresse för finansieringsfrågor och offentlig förvaltning. Det är meriterande om du har erfarenhet av statlig finansiering och har arbetat på statlig myndighet samt har kunskap om offentlig rätt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att självständigt driva utredningar och projekt samt ser det som utvecklande att hålla utbildningar och presentationer. Tjänsten kräver en god språklig förmåga i svenska i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har en god analytisk förmåga, ett självständigt driv och ett noggrant och strukturerat arbetssätt som bidrar till att lösa komplexa frågeställningar. Du har även en god samarbetsförmåga samt är kommunikativ och har ett öppet och positivt sätt.

Detta är en tjänst för dig som trivs med att ta ansvar i ett fritt och varierat arbete där du får möjlighet att bidra till utveckling av offentlig förvaltning.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar ESV med Ogunsen Executive Search. Sista ansökningsdag är 2017-05-01. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till Malin Söhr, Researchkonsult 073-421 79 84 eller Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03.

Välkommen med din ansökan via följande länk: http://www.esv.se/om-esv/arbeta-hos-oss/lediga-jobb/

Fackliga företrädare nås via växeln på tel 08 690 43 00

Om företaget
ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 165 anställda.

Enheten redovisning och finansiering ansvarar för förvaltning och utveckling av regelverket inom statlig redovisning och finansiering. Vi arbetar med principer och metoder, svarar på remisser, ger råd och stöd till Regeringskansliet och andra myndigheter samt utbildar och skriver handledningar. Enheten har 15 anställda.

Liknande jobb

Liknande jobb