Tax Supervisor till AstraZeneca

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 7 april 2017
Stängs
den 6 maj 2017
Ref:
121890
Kontakta
Adrian Torstensson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

För AstraZenecas räkning söker nu Michael Page en Tax Supervisor till företagets Global Tax operations team. I rollen ingår att stötta avdelningens Tax Manager genom att säkerställa att svenska skatteregler efterlevs i frågor rörande bolagsskatt, transfer pricing och skatterapportering. Rollen är förlagd i Södertälje.

Information om kunden
AstraZeneca är ett globalt, innovationsdrivet läkemedelsföretag med fokus på upptäckt, utveckling och kommersialisering av receptbelagda läkemedel för några av världens mest allvarliga sjukdomar. AstraZeneca är stolt över sin unika, innovationsinspirerande och samarbetsfrämjande arbetskultur och över att ha skapat en arbetsplats där anställda uppmuntras att ge uttryck för sina egna perspektiv och känner sig värdesatta, stimulerade och belönade för sina idéer och kreativitet.

Beskrivning
AstraZenecas Global Tax team är en del av företagets finansavdelning och är uppdelad i två tätt samarbetande team: Global Tax Operations (GTO) och Global Tax Strategy & Planning (GTSP). Teamet är såväl internt som externt ansett som högpresterande och har vunnit ett antal prestigefyllda priser såsom exempelvis 2015 års International Tax Review's European Tax Award for best In-house Tax team. Teamet är baserat i Snäckviken i Södertälje och består av 10 personer totalt (GTO och GTSP).

 • Under ledning av Tax Manager kvartalsvis beräkna samt rapportera svensk skatt i enlighet med IFRS och Swedish GAAP.
 • Samarbeta med andra delar av Global Tax samt verksamheten i stort för att identifiera skatterelaterade risker och möjligheter, samt insamling av information för finansiell rapportering.
 • Under ledning av Tax manager förbereda och rapportera skattedeklarationer för de svenska legala enheterna..
 • Prognostisera företagets framtida svenska skatteläge samt hantera den svenska verksamhetens skattefordringar och -betalningar.
 • Agera processägare för alla svenska skatterelaterade Sarbanes Oxley-kontroller.
 • Kontinuerligt föreslå och implementera åtgärder för att öka effektiviteten på de för rollen relevanta, skatterelaterade processerna.
 • Stötta Tax Managern i händelse av skatterevision, skattetvist och/eller annan kommunikation med Skatteverket.

Sökandes profil
Vi söker kandidater med akademisk utbildning motsvarande minst en kandidatexamen samt tre års arbetslivserfarenhet inom finans, redovisning eller skatt.

Som person söker vi en serviceinriktad, strukturerad och ansvarsfull person med god förmåga att arbeta såväl självständigt som i team.

 • Goda kunskaper inom redovisning och skatt i enligt med IFRS och Swedish GAAP.
 • Goda kunskaper om svensk skattelagstiftning och skatteregler samt förståelse för internationella skattelagar.
 • Stark analys- och researchförmåga.
 • Förmåga att jobba under korta deadlines.
 • Mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av att arbeta med SAP är ett plus.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Astra Zeneca erbjuder konkurrenskraftiga ersättningspaket och månar om att erbjuda sina anställda god tillgång till diverse sociala aktiviteter. Den rätte kandidaten får möjlighet att jobba för ett av världens största läkemedelsbolag, i ett globalt team som värdesätter varje teammedlems utveckling.

Jobberbjudande
Urval sker löpande. Ansvarig konsult: Adrian Torstensson

Liknande jobb

Liknande jobb