HR Chef Sverige och Norden till Schindler Hiss

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 april 2017
Stängs
den 9 maj 2017
Ref:
SE-11860
Kontakta
Mats Wärnling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Med intresse för en karriär i ett internationellt bolag

I rollen som vår nya HR Chef kommer du att ansvara för att stärka den gemensamma företagskulturen och bära det övergripande ansvaret för HR-frågor i Sverige samt ansvara för HR avdelningen och dess arbete. Du kommer att ha fyra personer rapporterande till dig som arbetar med HR/Löner/Arbetsmiljö/Säkerhet och Kommunikation. Du kommer att arbeta brett inom hela HR-området och ansvara för att coacha våra chefer i HR-relaterade frågor. En viktig del i din roll blir att ansvara för fackliga förhandlingar och instruera chefer inom arbetsrätt och kollektivavtal. Vi finns representerade över hela landet vilket förutsätter att du har möjlighet att resa i tjänsten. Du utgår från vårt kontor i Norrort i Stockholm och rapporterar till VD för Sverige samt är medlem i bolagets svenska ledningsgrupp.

Förutom ditt ansvar för Sverige kommer du också att ha ett ansvar för att koordinera olika projekt och insatser på en nordisk nivå. Du kommer för den delen av din roll ingå i bolagets nordiska ledningsgrupp och rapportera till Area Manager Nordic.

Vi söker dig som är mitt uppe i din karriär och som vill få en möjlighet att växa inom ett större globalt bolag. Du har några års erfarenhet som HR Chef och känner att du är redo för nästa steg. Meriterande är om du har erfarenhet från företag som har en spridd organisation. Du har en akademisk utbildning i grunden, gärna inom personalområdet och har förmågan att leda och inspirera andra. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta både operativt och strategiskt inom HR och har god vana att hantera rekrytering, ledarskapsutveckling, arbetsmiljöfrågor samt implementation av HR-processer. Du har också mycket goda kunskaper i arbetsrätt och erfarenhet av fackliga förhandlingar. Har du arbetat i ett internationellt företag samt varit delaktig i att driva förändringsprocesser är det en fördel. För att trivas i rollen är det viktigt att du är en självgående person som trivs med personalansvar. Du gillar att blanda både operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du för dig också obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift.

För att lyckas i rollen behöver du vara proaktiv och lösningsorienterad samt en god kommunikatör. Du har en positiv inställning och är en naturlig relationsbyggare som kan inspirera och utveckla dina medarbetare. Du har också ett strukturerat arbetssätt där du planerar, prioriterar och följer upp uppgifter inom dina ansvarsområden.

För rätt person finns goda möjligheter att påverka organisationsutvecklingen i en spännande fas. Du kommer att bli ett viktigt bollplank gentemot linjecheferna i den svenska organisationen och det finns stora möjligheter att vara med och påverka och göra skillnad för företagets fortsatta utveckling både i Sverige och Norden. Det kommer också finnas möjligheter att gå vidare inom Schindler som aktivt arbetar med internationella karriärvägar.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med ditt CV och personliga brev via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-11860) snarast, dock senast 9 maj. Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av ansvarig konsult hos Mercuri Urval, Mats Wärnling på 0709-856363.

Schindler förflyttar mer än 1 miljard människor varje dag världen över - med hissar, rulltrappor och innovativa mobila lösningar. Över 57 000 anställda i mer än 100 länder över samtliga kontinenter ligger bakom denna framgång.

Schindler Hiss AB är det svenska dotterbolaget till Schindler AG i Schweiz, världens näst största koncern inom hissar och rulltrappor. Vi är rikstäckande med ca 300 anställda och har en omsättning på närmare 500 Mkr. För mer information se vår hemsida, www.schindler.se.

Liknande jobb

Liknande jobb