Innovations- och forskningsråd till Sveriges ambassad i New Delhi

Plats
New Delhi, Delhi (IN)
Annonserat
den 10 april 2017
Stängs
den 27 april 2017
Kontakta
Per Tervahauta
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

- enheten för innovation, forskning och kapitalförsörjning, Näringsdepartementet

Har du kunskap om det svenska innovations- och forskningssystemet? Vill du bidra till att främja Sveriges relationer med Indien inom innovation, forskning och högre utbildning; bevaka och tolka utvecklingen inom dessa områden på plats i Indien, samt främja internationella innovations- och forskningsinvesteringar i Sverige?

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Du kommer att representera kunskapsnationen Sverige i syfte att främja innovations- och forskningssamarbeten och investeringar. Arbetet bedrivs främst inom områdena innovation, forskning och högre utbildning med fokus på att bevaka och tolka utvecklingen i landet inom dessa områden och etablera nätverk med relevanta aktörer och miljöer. Du kommer att bidra med underlag i politiska processer, hantera in- och utgående delegationsresor samt understödja Team Sweden-arbetet i landet. Vidare kommer din roll utgöra en mäklarfunktion - det vill säga att identifiera och koppla samman aktörer och miljöer för innovations- och forskningssamarbeten i det svenska respektive indiska innovationssystemet. I rollen ingår också ett arbetsledande ansvar för sektionen forskning och innovation vid ambassaden i New Delhi.

Din bakgrund
Du har akademisk examen med teknisk, naturvetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning. Du har erfarenhet från politiskt styrda organisationer, offentlig förvaltning och/eller näringsliv samt erfarenhet av internationellt arbete. Du har god kunskap om det svenska innovations- och forskningssystemet.

Har du doktorsexamen inom något av ovanstående utbildningsområden är det meriterande, likaså är internationella studier meriterande. Kunskap om svensk närings- och innovationspolitik, om hållbarhetsfrågor, policyutveckling inom innovation och forskning samt om förhållanden i Indien är också meriterande. Det är även meriterande med praktisk erfarenhet från innovations- och utvecklingsmiljöer, internationellt; FoI-arbete samt främjandearbete och entreprenörskap. Erfarenhet från arbete i Regeringskansliet, arbete med hållbarhetsfrågor och arbete i Indien eller arbete med frågor kopplat till Indien är också meriterande. Slutligen är erfarenhet av samverkan mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi ett plus, liksom kunskap om svensk närings- och innovationspolitik.

Dina egenskaper
Du har mycket god förmåga att samarbeta, nätverka och knyta kontakter. Du besitter också en mycket god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal såväl som i skrift på svenska och engelska. Du är självgående, strukturerad och initiativrik med god förmåga att självständigt leda och planera ditt och dina kollegors arbete. För att lyckas i den här rollen behöver du också vara samhällsintresserad, kvalitetsmedveten och resultatorienterad och du har självklart ett gott omdöme. God analytisk förmåga är meriterande.

Övrigt
Tidsbegränsad anställning till och med den 31 augusti 2019. Det kan finnas möjlighet till förlängning.

Tillträde den 1 september 2017.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Per Tervahauta som är huvudman, på 08-405 47 33. Du är också välkommen att kontakta HR-specialist Malin Stålberg på 08-405 32 18. Fackliga kontaktpersoner är Andreas Giaever för Saco och Kerstin Eriksson för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 27 april

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Näringsdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för näringspolitik, regional tillväxt och frågor inom politikområdena transporter och infrastruktur, it, boende och byggande. Näringsdepartementet ansvarar också för frågor som rör landsbygd, djur och livsmedel och för företag med statligt ägande.