Junior analytiker som vill arbeta med tillsyn av bank

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 april 2017
Stängs
den 24 april 2017
Ref:
834
Kontakta
Karin Lundberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som junior analytiker till område Tillsyn stora banker ingår du i tillsynsteamet för en av de svenska storbankerna. Du kommer att stödja tillsynsansvarig i stort som smått. Arbetsuppgifterna syftar till att fastställa Finansinspektionens (FI:s) bedömning av och krav på bankens riskhantering, kapitalisering och likviditetssituation.

Tjänsten innebär ett tätt samarbete med kollegor på FI och med andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har en magisterexamen i ekonomi, gärna med inriktning mot finansiell ekonomi och viss erfarenhet av bankanalys och/eller bankreglering.  Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet, särskilt i Excel. Kunskaper inom analysverktyget SAS liksom erfarenhet av arbete på bank eller annat finansiellt företag är meriterande.

Som person är du analytisk, strukturerad och uthållig. Du tar initiativ, är serviceinriktad och bidrar med gott samarbete. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Karin Lundberg på 08-408 98 033.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 24 april 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Med vänliga Hälsningar,
Finansinspektionen

Liknande jobb

Liknande jobb