Affärsområdeschef AO Marknad

Plats
Skellefteå
Annonserat
den 11 april 2017
Stängs
den 12 maj 2017
Kontakta
Linda Bellis
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Brinner du för marknadsföring och energibranschen? Älskar du att hitta nya vägar för att nå ut med ett budskap? Är du van vid att tänka utanför boxen och våga chansa? Är du resultatinriktad och van att göra det bästa av varje uppgift du får? Vill du arbeta i en ledande position på Sveriges bästa energibolag?

Om svaret på alla ovanstående frågor är ja, då har vi jobbet för dig!

Affärsområde Marknad på Skellefteå Kraft omfattar två affärsenheter, Krafthandel och Elhandel samt avdelningarna Kundutveckling och Marknadskommunikation. Därutöver finns en administratör och en controller, totalt arbetar 65 personer inom affärsområdet.

En av de viktigaste uppgifterna för affärsområdeschefen blir att vidareutveckla affärsområdet till en effektiv och kreativ funktion som fungerar både externt på en marknad med små marginaler och internt i samverkan med övriga affärsområden.

I rollen som affärsområdeschef för Marknad kommer du att ingå i Skellefteå Krafts koncernledningsgrupp. Det förutsätter att du kan kombinera företrädarskapet för affärsområdet med helheten för Skellefteå Kraft, självklart rapporterar du direkt till koncernchefen.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
- Övergripande ansvar för Skellefteå Krafts samtliga marknader.
- Personalansvar för totalt 65 personer.
- Ansvar för all försäljningsverksamhet.
- Marknadsföring och extern kommunikation.
- Marknadsanalyser.
- Omvärlds- och konkurrentbevakning.

Vem är du?
Vi vill att du uppfattas som en förebild på arbetsplatsen, du förmedlar och känner stolthet för Skellefteå Kraft.

Du skapar positiv energi och en öppen, tillgänglig och trygg miljö där varje medarbetare kan komma med sina frågor, problem och åsikter. Du är en pragmatisk person med förmågan att se lösningar istället för problem. För att lyckas med det är du troligen ganska envis.

Du är rak och tydlig i din kommunikation. Dina medarbetare förstår vilka förväntningar som finns och hur deras arbete är med och påverkar våra gemensamma mål. Du arbetar metodiskt, följer upp och säkerställer att medarbetarna når sina mål. Du är helt enkelt en bra ledare som har lätt för att entusiasmera människor i din omgivning.

Erfarenhet
För att lyckas i rollen som affärsområdeschef har du troligen någon form av akademisk examen eller utbildning i grunden.

Du behöver ha en dokumenterat god förmåga och vana av att driva och utveckla affärsmässiga verksamheter. För att klara av detta krävs ett naturligt intresse för människor och insikt i företagskulturens betydelse för en resultatmässigt långsiktig och uthållig framgång.

Vi tror att rätt person har mångårig erfarenhet med kompetens och kunskap från kvalificerad tjänsteförsäljning, helst från såväl B2C som B2B. Vi vill att du har minst fem års erfarenhet av att leda, gärna genom andra chefer. Förutom erfarenhet och kompetens är ett brinnande intresse och engagemang för den verksamhet du ska leda det viktigaste.

Extra meriterande för denna befattning är erfarenhet från energiområdet med alla dess komponenter, allt i från de traditionella affärs- och marknadsmässiga komponenterna till de samhälleliga parametrarna.

Ansökan
Anta utmaningen direkt och sök tjänsten på http://source-hr.se/lediga-tjanster/ under "Intresseanmälan". Eventuella frågor besvaras av våra konsulter på Source Executive Recruitment, Linda Bellis på telefon 0707-83 96 00 eller Lennart Jansson på telefon 0704-93 72 70. Urval kommer att ske löpande, men vi vill ha din ansökan absolut senast den 12 maj 2017.

Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent hållbar. Läs mer på http://www.skekraft.se