AMF söker en Compliance Officer

Rekryterare
AMF
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 april 2017
Stängs
den 11 maj 2017
Kontakta
Anousheh Abuhamzeh
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

AMF söker nu en Compliance Officer med inriktning på regelverk för kapitalförvaltning, värdepappershandel samt övrig värdepappersjuridik. Tjänsten är placerad vid AMFs Compliancefunktion som idag består av AMF:s Chief Compliance.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med Compliance-frågor främst med inriktning mot kapitalförvaltning men även frågor relaterade till försäkringsbolag. Du utgör ett stöd för verksamheten i anpassning, implementering och tolkning av regelverken, samt kontroll av verksamhetens regelefterlevnad. Arbetet innebär således mycket kontakter med organisationen och AMF:s övriga juridiska resurser.

Du kommer att ha en självständig roll där du själv driver ditt arbete på ett initiativrikt, pragmatiskt och lösningsinriktat sätt.

Compliancefunktionen ansvarar för att löpande rapportera de risker som kan uppkomma till följd av bristande regelefterlevnad samt hjälper till med att identifiera och bedöma sådana risker. I arbetsuppgifterna ingår också att bevaka utveckling och praxis inom regelverksområdet, att bistå vid implementering av nya regler, samt att utbilda personal och ledning.

Vem är du?
Vi söker dig som har en Jur.kand. eller motsvarande juristexamen med minst 3-5 års arbetslivserfarenhet av Compliance på försäkringsbolag, eller advokatbyrå med inriktning mot kapitalförvaltning, värdepappersbolag, eller liknande arbetslivserfarenhet.

Du förväntas ha god kunskap om relevanta regelverk för kapitalförvaltning, värdepappershandel samt övrig värdepappersjuridik. Du har även god förmåga att självständigt identifiera kommande regelverk, att förstå vad dessa kan komma att betyda för AMF i praktiken och ha förmåga att kommunicera detta till verksamheten.

Som person delar du AMF:s värderingar som hög etik, ömsesidiga principer (all vinst till kunderna) och sätter kundens intressen främst. Du har fokus på kundnytta och kostnader.

Personliga egenskaper som efterfrågas är samarbetsförmåga, prestigelöshet och integritet. Du är systematisk, analytisk, stresstålig och har god erfarenhet av att dokumentera och kommunicera i tal och skrift. Du bör också ha en vilja att ständigt växa i din yrkesroll.

Du erbjuds
Du erbjuds en spännande roll i ett intressant bolag, med möjlighet att växa och utvecklas! Vi sitter i ljusa och öppna lokaler i centrala Stockholm.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på Jurek Rekrytering & Bemanning; 0766-33 14 42 alternativt anousheh.abuhamzeh@jurek.se.

Du är varmt välkommen in med din ansökan samt dina betyg så snart möjligt. Urval sker löpande och du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42

Om företaget
AMF ligger mitt i centrala Stockholm och har idag omkring 250 medarbetare. Med nästan fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på över 500 miljarder kronor har vi ett stort samhällsansvar och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vi på AMF drivs av ett engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Vi lever enligt våra värdeord Enkel, Trygg och Mänsklig.

Liknande jobb

Liknande jobb