Siemens AB söker engagerad och driven bolagsjurist

Rekryterare
Siemens AB
Plats
Solna, Stockholm
Annonserat
den 12 april 2017
Stängs
den 11 maj 2017
Kontakta
Helena Woodcock
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
I denna roll kommer du arbeta brett med att bistå verksamheten med allmän affärsjuridisk rådgivning. Du kommer arbeta med en särskild division för att i nära samarbete med ledningen säkerställa att verksamheten får korrekt och effektivt affärsmässigt stöd. Du kommer arbeta i projekten hela vägen från offertstadie till implementering. Fokus blir i den delen upprättande och förhandling av avtal såväl med kunder som med affärspartners. Arbetet innehåller också att ge legalt stöd i koncernens transaktioner och också till viss del generell bolagsjuridik.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och ca 5 års yrkeserfarenhet gärna från advokatbyrå och/eller bolag. Du har hunnit skaffat dig en trygghet i affärsjuridiken samtidigt som du har ett starkt driv att utvecklas och gå vidare. Du är van att arbeta självständigt och du är en duktig jurist med förhandlingsvana. Erfarenhet av kommersiella avtal är viktigt, gärna med fokus på de särskilda frågeställningar som digitalisering innebär från ett legalt perspektiv. Har du erfarenhet av entreprenadrätt är det meriterande. Som jurist är du affärsmässig och pragmatisk utan att släppa kravet på hög kvalitet i din rådgivning. Du arbetar strukturerat och du är trygg med att fatta beslut. Som person är driven och engagerad. Du är kommunikativ, har lätt att etablera relationer och tycker om att ge service. Du är en lagspelare och har mycket lätt för att samarbeta. Du talar och skriver svenska och engelska flytande.

Du erbjuds
Siemens är en inspirerande arbetsplats som genomsyras av öppenhet, flexibilitet och ansvarstagande. Vi hjälper och stöttar varandra till framgång, Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och självständigt arbete. Du får arbeta med marknadsledande produkter och system med hög kvalitet och anpassad teknik. Du kommer få en grundlig introduktion av företaget, våra produkter och kunder och du kommer sedan ges alla förutsättningar att utvecklas och nå din fulla potential. Du kommer tillhöra en juristavdelning där man arbetar tillsammans för att uppnå bästa resultat. Du rapporterar till Chefsjuristen för Sverige och Norden.

Start
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Siemens med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Område:
Solna
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

Om verksamheten
Siemens är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik och effektiv produktion genom elektrifiering, automation och digitalisering. Siemens har ca 348 000 anställda i över 200 länder. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 200 medarbetare på ett 40-tal orter och huvudkontoret flyttar i höst till nya och moderna lokaler i Arenastaden i Solna.

Koncernen har totalt ca 1400 jurister i över 80 länder. I Sverige är man 10 jurister, som tillsammans bistår alla sex bolag inom Siemens Sverige med legalt stöd. Vi söker nu ännu en driven och engagerad bolagsjurist till huvudkontoret!

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb