Kvalificerad redovisningsansvarig till Tyréns

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 april 2017
Stängs
den 12 maj 2017
Kontakta
Lou Sjöholm Mineur
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tyréns ekonomiavdelning är i en utvecklingsfas och med anledning av det söker vi nu en kvalificerad redovisningsansvarig. I rollen som kvalificerad redovisningsansvarig ansvarar du för redovisning, konsolidering och rapportering för koncernens samtliga bolag. Du kommer att ingå i en grupp om 4 personer och rapporterar till ekonomichefen. Tyréns sitter i moderna lokaler vid Slussen i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som kvalificerad redovisningsansvarig
* Redovisning och rapportering för koncernens svenska bolag
* Koncernredovisning, konsolidering och rapportering för koncernen enligt IFRS
* Förvärvsanalys och impairmenttestning av förvärvade bolag.
* Moms och skattedeklarationer
* Rapporteringskalender för koncernens bolag
* Transfer Pricing
* Tidplan samt månads- och årsbokslut
* Årsredovisningar för moderbolag och svenska dotterbolag
* Stödja verksamheten i redovisnings- och rapporteringsfrågor
* Arbete inom förvärvsprocessen kopplat till ekonomi och redovisning
* Operativ huvudkontakt med revisorer
* Leda/delta i olika ekonomirelaterade projekt
* Utveckling av rutiner och processer

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med inriktning mot redovisning eller revision. Du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, avstämningar och bokslut. Erfarenhet från revisionsbranschen är meriterande. Du är självständig inom redovisningsområdets samtliga delar samt du har erfarenhet av koncernredovisning och IFRS. Rollen kräver goda systemkunskaper samt goda kunskaper i Excel. Du är flytande i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du lösningsorienterad, ansvarstagande och självständig. Du är mycket kvalitetsmedveten och noggrann samt har en prestigelös inställning. För att lyckas i rollen behöver du vara serviceinriktad och social samt tycka om att arbeta mot många kontaktytor i organisationen. Vidare är du en person som gärna tar tag i såväl nya som mer rutinmässiga arbetsuppgifter. Du har ett genuint redovisningsintresse och motiveras av möjligheten att få vara delaktig i uppbyggnaden av en modern ekonomiavdelning.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Tyréns med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänster via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lou Sjöholm Mineur 0766-47 16 17. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Vi har 1 600 medarbetare och verksamhet i Sverige, Danmark, England och Estland. Tyréns är stiftelseägt och vår ägandeform gör det möjligt för oss att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Vi drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor. Vill du vara med och skapa bättre samhällen? Vi är nyfikna på dig. Vi finns på ett 30-tal kontor runt om i landet och söker kollegor i flera städer. Och du, 2015 blev Tyréns utsedd till Sveriges 6:e bästa arbetsplats enligt Great Place to Work.

Liknande jobb

Liknande jobb