Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Redovisningschef till Movestic Liv & Pension

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 april 2017
Stängs
den 11 maj 2017
Kontakta
Sofia Bågstam
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du arbeta som Redovisningschef hos ett av branschens mest snabbfotade bolag? Du får möjligheten att jobba i ett försäkringsbolag som präglas av ett högt tempo och korta beslutsvägar. Hos Movestic ges du möjlighet till självständigt arbete i gemenskap med kompetenta och högt presterande kollegor.

Kontoret ligger i mycket trevliga och lättillgängliga lokaler i Stockholms City

Arbetsbeskrivning
I rollen som Redovisningschef driver du självständigt arbetet inom ekonomiavdelningen med personalansvar för avdelningens sex medarbetare.

Tjänsten innebär ansvar för bolagets redovisning, ekonomiförvaltning och finansiella rapportering. Som Redovisningschef på Movestic ansvarar du för att driva förändrings- och förbättringsarbete inom ditt område. Vidare är du väl insatt i rådande regelverk på finansmarknaden, gärna med lång erfarenhet från myndighetsrapportering inom området.

Tjänsten rapporterar till CFO.

Kvalifikationer och egenskaper
- Civilekonomexamen eller motsvarande
- Minst 7 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete
- Erfarenhet av myndighetsrapportering med fördel inom försäkring och/eller värdepappersrörelse
- Erfarenhet av att effektivisera och förbättra processer inom redovisning
- Erfarenhet av att självständigt och i samarbete med verksamheten driva projekt inom regelverksområdet och rapportering
- Meriterande om du har erfarenhet av att leda en ekonomifunktion
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Tjänsten passar dig som drivs av att utveckla en ekonomifunktion i världsklass. Som person är du driven och nytänkande inom ditt område med stor förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Du tar ett stort ansvar för helheten och har en god förståelse för redovisning i praktiken; hur man utformar effektiva processer samt de olika flödena i ett finansiellt bolag.
Som person är du självgående och trivs i en snabbrörlig miljö.

Om företaget
Livförsäkringsbolaget Movestic grundades år 2000. Idag erbjuder Movestic ett heltäckande sortiment av sparprodukter och trygghetsförsäkringar. Movestic är ett av de mest valda alternativen när det gäller rådgivna tjänstepensioner inom fondförsäkring. Movestic är ett av branschens finansiellt starkaste bolag med en stabil ägare i grunden. Läs mer på: Movestic.se

Frågor och kontakt
I rekrytering samarbetar Movestic med Amendo Executive Search och för frågor kring denna rekrytering är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofia Bågstam på sofia.bagstam@amendo.se. Vi kommer att intervjua kandidater löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb