Koncernredovisningschef till RISE

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 19 april 2017
Stängs
den 7 maj 2017
Ref:
SE-12014
Kontakta
Suzanne Waxberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Till RISE söker vi nu en Koncernredovisningschef med ledarerfarenhet. Som koncernredovisningschef har du en central roll med stora möjligheter att påverka inriktningen och utvecklingen av koncernredovisningen hos oss. RISE är mitt uppe i en förändringsprocess där 3 institut med cirka 40 bolag ska bli en koncern. Vilket ger stora möjligheter för hela RISE att ta del av all den tvärfunktionella kunskap som finns inom de olika benen. Vi är idag organiserade i 6 divisioner och vi är mitt i uppbyggandet av vår centrala ekonomifunktion så du kommer in i ett mycket spännande skede av vår resa.

Som Koncernredovisningschef är du ytterst ansvarig för att driva koncernens legala redovisning framåt i en komplicerad företagsstruktur. Det gäller att jobba igenom alla tre institutens tidigare funktioner och lyfta fram dem i den nya övergripande koncernen.  Vidare är du ytterst ansvarig för all extern rapportering så som deklarationer, momsredovisningar och skatter  samt för att implementera nya lagar och förordningar.

Dina motparter kan vara allt ifrån RISE ledning och styrelse till Näringsdepartementet och Revisonsutskottet. Du har löpande avstämningar med våra revisorer inför kvartalsbokslut och i andra redovisningsfrågor. Din grupp består idag av 8 personer.

  • Vi söker dig som har en Högskoleutbildning med inriktning på redovisning samt en gedigen och dokumenterad ledarerfarenhet.
  • Du är resultatorienterad och har god ekonomisk och administrativ förmåga.

  • För att lyckas i rollen måste du drivas av att leda och entusiasmera andra. Att kommunicera med och motivera ditt team genom förtroende, energi och engagemang ser du som en självklarhet.

  • Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

För att bli framgångsrik hos oss tror vi att du har en gedigen erfarenhet av att arbeta med koncernredovisning på ett relativt stort bolag. Vi tror att du har lett och utvecklat ett antal ekonomiska processer. Du är duktig på att utveckla relationer och är trygg i din kunskap, du gillar att bygga nytt och vara med och påverka och driva på projekt. Vidare tror vi att du trivs med att stötta verksamheten i ekonomiska frågor och att du brinner för koncernredovisning. Vi tror också att du har en god förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt i en förändringsprocess och du besitter förmodligen en god analytisk förmåga.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete inom en organisation med ett starkt varumärke med stora möjligheter till personlig utveckling och där människor trivs. Placering för tjänsten är Göteborg och du rapporterar till Ekonomidirektören och ingår i den ekonomiska ledningsgruppen för koncernen. I rollen ingår en del resande till de olika divisionernas verksamhetsorter.

Vill du bli en del av vårt engagerade team?

Välkommen med din ansökan senast den 7 maj 2017 på www.mercuriurval.se ange ref nr SE-12014. Eventuella frågor besvaras av Suzanne Waxberg, tel. 031-333 5216 på Mercuri Urval.

Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster. RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten.

Liknande jobb

Liknande jobb