Lysande managementkonsult inom finansiell risk och redovisning

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 april 2017
Stängs
den 19 maj 2017
Ref:
STO000Q3
Kontakta
Gustaf Toll
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du ett brinnande intresse för finansmarknaden? Vill du få möjlighet att jobba tillsammans med ett marknadsledande och växande team inom finansiell riskhantering och redovisning? Vill du få möjlighet att utvecklas till en ledande rådgivare gentemot den finansiella sektorn inom Sverige och Norden?

Kul, vi borde ses!

Vi erbjuder dig en möjlighet att få fördjupa dig inom några av de viktigaste och mest centrala frågeställningarna och utmaningarna för aktörer inom den svenska och europeiska finansmarknaden. Över tid kommer du utvecklas till en marknadsledande rådgivare gentemot välkända banker och kreditmarknadsbolag. EY har etablerat sig som en viktig samarbetspartner till flera av de största bankerna i Europa och övriga världen, och i Sverige bedriver vi flertalet projekt inom risk, värdering och redovisning mot majoriteten av top-10 banker och kreditinstitut.

Om rollen
Du kommer att arbeta både självständigt och i team mot bankers Risk, Finans och Treasury avdelningar i frågor som bl.a. berör finansiell riskhantering, redovisning, verksamhetsstyrning och myndighetsrapportering. Därigenom kommer du att bygga en stark förståelse för de kärnprocesser, produkter, värdekedjor samt viktigaste drivkrafterna bakom en finansiell verksamhet. Vi värdesätter utveckling och kunskapsöverföring mellan medarbetare - både i och utanför kundprojekt. Den gemensamma erfarenheten och kunskapen bland medarbetare, i kombination med vårt starka förtroende hos våra kunder, ger dig möjligheten till hög kompetensutveckling.

Vad vi söker
Vi söker en driven och målmedveten person med två-fyra års erfarenhet inom finansiell riskhantering, marknadsreglering eller riskrapportering, antingen från bankverksamhet eller konsultbolag. Det är viktigt att du som sökande:

  • Har stort intresse för risk- och redovisningsfrågor
  • Har erfarenhet från att arbeta med finansiella standarder och regelverk (exempelvis IAS 39, IFRS 9, Basel I, II och III, CRR/CRD IV, etc.)
  • Har erfarenhet från att arbeta med bankverksamhet, antingen som anställd eller som konsult
  • Är analytisk och har stark kommunikationsförmåga, både muntlig och skriftlig
  • Uppvisar flexibilitet, kreativt tänkande och stark förmåga att lära sig snabbt
  • Har ett strukturerat arbetssätt samt förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt
  • Har stark problemlösningsförmåga
  • Goda kunskaper i Excel, PowerPoint och Word
  • God förståelse av svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
  • Gillar att arbeta både självständigt och i grupp

CFA och FRM  certifieringar är meriterande.

Vilka vi är och vad EY kan erbjuda dig
Vår vision bygger på att stödja bank- och finansverksamheter runt våra tre kärnområden – risk, finans och redovisning – i syfte att säkerställa en hållbar, effektiv och lönsam affärsverksamhet. Genom att identifiera och realisera synergier mellan dessa områden har vi lyckats etablera oss som en viktig samarbetspartner för flertalet av Sveriges största banker. Avdelningen FS FAAS på EY är i tillväxt med stark efterfrågan på våra tjänster från den finansiella sektorn. Våra medarbetare har en gedigen erfarenhet inom rådgivning avseende värdering, finansiell riskhantering, redovisning och regelverksimplementering till svenska och internationella bank- och finansverksamheter. Vi har även ett starkt samarbete med våra kollegor både i Norden och i Europa, med fokus på samarbete över gränser.

Ansökan
Välkommen med din ansökan där du bifogar CV, personligt brev samt betyg från högskola/universitet. Vi arbetar löpande med urval och intervjuer så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Gustaf Toll gustaf.toll@se.ey.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontaktat Julia Maric julia.maric@se.ey.com.

Om EY
EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i. Det börjar med en företagskultur som ger dig praktiska erfarenheter och möjligheten att utvecklas i den riktning du själv önskar. Vår ambition är att tiden på EY ska vara den mest värdefulla i karriären – oavsett om du stannar hos oss eller går vidare till en annan arbetsgivare. Läs gärna mer om vad EY kan erbjuda dig på ey.com/se/karriar samt i sociala medier och på vår blogg, karriarbloggen.ey.com.

Liknande jobb

Liknande jobb