Scania

Scania Finans AB söker en Regionansvarig Säljare till Malmö/Helsingborg

Rekryterare
Plats
Malmö
Annonserat
den 20 april 2017
Stängs
den 10 maj 2017
Ref:
20171780
Kontakta
Frida Elmblad
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Scania Finans AB (SFA) är det största finansbolaget inom Scania Financial Services. Bolaget erbjuder finansiering och försäkringstjänster till Scanias kunder i Norden och Baltikum. Finansiering och försäkring är viktiga tjänster som paketeras ihop med fordonsaffären för att kunna erbjuda kunden en helhetslösning.

SFA är ett reglerat finansbolag, vilket innebär att det står under Finansinspektionens tillsyn. Företaget grundades 1947 och är därmed Sveriges äldsta finansbolag. Sedan 2004 erbjuds även försäkringslösningar som ett komplement till finansiering. Bolaget har idag ca 70 anställda och verksamheten bedrivs i 7 länder (Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen). Totalt uppgår balansomslutningen till omkring 9 miljarder, fördelat på ca 4 000 kunder.

Den svenska delen av verksamheten ansvarar för försäljning och kundservice i Sverige och består av 13 personer som sitter i nya lokaler i Lindvreten. Tre av säljarna har sin placering hos återförsäljarna i Stockholm, Göteborg respektive Malmö/Helsingborg.

Vi söker nu en regionansvarig Säljare till vår Södra region. Placering är hos Scanias återförsäljare i Malmö/Helsingborg, men en stor del av arbetet sker ute på fältet hos andra återförsäljare och kunder inom regionen. Även en del resor till Stockholm förekommer. I rollen ingår att säkerställa att uppsatta mål för finansiering och försäkring inom regionen uppnås. Bland arbetsuppgifterna ingår att kontinuerligt utbilda och hålla våra återförsäljare informerade om nyheter och säkerställa att de har god kännedom om Scania Finans produkter.

Arbetet sker i nära samverkan återförsäljarnas lastbilssäljare och kunderna består av allt från kunder med ett fåtal bilar till företag med stora fordonsflottor. För att kunna anpassa erbjudanden till specifika fordonsaffärer behöver man både kunna förstå kundernas verksamhet och bedöma de ekonomiska förutsättningarna.

Din profil
Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av försäljning är ett krav och kunskap inom finansiering är mycket meriterande.
 
Som person är du social, har lätt för att bygga relationer och har förmågan att umgås och möta människor på olika nivåer och i olika miljöer. Du är självgående, motiveras av att uppnå goda resultat och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Du är även bra på att upptäcka förbättringspotential samt driva förändringsarbete.
 
Vi förutsätter att du har goda kunskaper inom IT samt behärskar engelska väl i tal och skrift.

För mer information
Kontakta gärna Frida Elmblad (Säljchef för Sverige), 0736-560 230.
 
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Urval görs löpande under ansökningstiden, tjänsten kan därför komma att tillsättas tidigare.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20171780 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

About the job

  • Title: Scania Finans AB söker en Regionansvarig Säljare till Malmö/Helsingborg
  • Business area: Finance
  • Country: Sweden
  • City: Malmö
  • Last application date: 2017-05-10
  • Job Id: 20171780

About Scania
Scania Finans stöttar kunder, återförsäljare och distributörer med finans-och försäkringslösningar inom sju olika marknader genom filialer i de nordiska och baltiska länderna. Inom de marknader vi är verksamma finansierar Scania Finans AB mer än en tredjedel av Scanias försäljning. Fler än 75 hängivna medarbetare förvaltar en portfölj bestående av 15 000 lastbilar, bussar och trailers motsvarande tillgångar om ca 9,2 miljarder SEK. Scania Finans AB är ett reglerat bolag under översyn av Finansinspektionen.