Scania

Head of Accouting and Reporting

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 20 april 2017
Stängs
den 14 maj 2017
Kontakta
Anneli Tunved
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nu söker vi dig som vill vara med och möta framtidens utmaningar som Head of Accounting and Reporting. Accounting and Reporting är en avdelning inom Scanias koncernstab Corporate Control. Som Head of Accounting and Reporting blir du chef för en grupp om 10 personer som arbetar med redovisning och rapportering för en rad fristående bolag och enheter inom Scania samt Scanias centrala staber.

Dina arbetsuppgifter
Det är din uppgift att leda avdelningen mot uppsatta mål och samt stödja medarbetarna med utgångspunkt från Scanias kärnvärden och gemensamma principer i deras kompetensutveckling.
 
Avdelningen levererar bokslut för en rad bolag och enheter samt ansvarar för ett antal offentliga årsredovisningar, vilket ställer stort krav på kvalitet och leveransprecision. Avdelningen har ett nära samarbete med controllers inom olika delar av organisationen och din roll är att säkerställa att kommunikation och samarbete fungerar. I tjänsten ingår också att aktivt driva arbetet med ständiga förbättringar i enlighet med Scanias principer.
 
Du rapporterar till Head of Corporate Accounting and Control och din arbetsplats är belägen på vårt huvudkontor i Södertälje.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter inom gruppen

  • Periodbokslutsarbete med rapportering
  • Årsbokslut samt årsredovisningar för ett antal dotterbolag
  • Skatteredovisning
  • Projekt- och utredningsarbete i olika former

Din profil
Du är civilekonom med inriktning mot redovisning och du arbetar antagligen idag som chef eller har annan relevant ledarskapserfarenhet. Du har gedigen erfarenhet inom redovisning och rapportering och det är en merit om du har erfarenhet av en internationell koncern. Du är en van systemanvändare samt har ett generellt intresse för systemlösningar och processer. Du behärskar Microsoft Excel samt svenska och engelska i tal och skrift.
 
Som person är du ansvarstagande, strukturerad med god förmåga att hitta lösningar i olika situationer. Du är duktig på att omsätta behov till tydliga mål och leveranser såväl avseende löpande arbete som förändringsarbete. Du är också en god kommunikatör. Vi tror att du gillar att arbeta i högt tempo under uppsatta tidsramar och även att du har viljan att förändra och påverka processer i vår dagliga verksamhet. Som chef är du lyhörd ledare med god insikt om vad som krävs för att motivera medarbetare och utveckla ett effektivt team.
 
Vi erbjuder
Ett stimulerande och utvecklande arbete i en trivsam och dynamisk arbetsmiljö. Du kommer ha ett stort kontaktnät inom den centrala ekonomistaben samt bra insyn i Scaniagruppens verksamhet. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta gärna Anneli Tunved (Rekryteringsspecialist), 08-553 517 93 eller Fredrik Edman (Head of Corporate Accounting and Control), 08-553 704 72.
 
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Intervjuer kommer hållas fortlöpande under ansökningsperioden.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20171735 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

About the job

  • Title: Head of Accouting and Reporting
  • Business area: Managers/Project Managers
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2017-05-14
  • Job Id: 20171735

About Scania
Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group

Liknande jobb

Liknande jobb