Svenskt Näringsliv söker Skattespecialist

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 april 2017
Stängs
den 8 maj 2017
Kontakta
Malin Söhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Svenskt Näringsliv söker en skatteexpert med särskilt ansvar för punktskatteområdet. Placeringen är hos Skatteavdelningen vid Svenskt Näringslivs huvudkontor centralt i Stockholm. Avdelningen består uteslutande av personer med specialistkompetens inom sina respektive områden.

Om rollen
Tjänsten innebär att verka som expert med bevakning, analys och problemkartläggning på punktskatteområdet. Bland skattefrågorna har punktskatter hög aktualitet och att lyfta fram det samlade näringslivets perspektiv på detta område är en central del i arbetet. Viktiga arbetsuppgifter blir att planera och genomföra analyser, ta fram rapporter och delta i utredningsarbete. Tjänsten innefattar kontakter med medlemsorganisationer och företag samt med myndigheter, offentliga utredningar, regeringskansliet och riksdagen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk examen inom juridik och/eller ekonomi. Du har gedigen erfarenhet av skatteområdet, utredningsarbete, analys och bedömningar. Du är genuint intresserad av och har arbetat med punktskattefrågor, men vi ser gärna att du också har erfarenhet från ett brett fält av skattefrågor. Du har god förmåga att hantera såväl analys av skatternas effekter på beteenden och skattebaser som tekniska aspekter på tillämpning och förfarande. Insikt i, och stort intresse av det privata näringslivets förutsättningar är viktigt och du förstår betydelsen av ett livskraftigt näringsliv.

Som person är du van att ta stort ansvar och trivs med att arbeta självständigt likväl som i grupp. Din förmåga till helhetssyn, utan att tappa känsla för detaljer, är god liksom din förmåga att reflektera, analysera och se saker från olika perspektiv.

Du är bra på att utveckla/underhålla nätverk och som god kommunikatör har du vana att prata inför andra och uttrycker dig tydligt i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi uppskattar din initiativförmåga, lyhördhet, engagemang och prestigelöshet. Inte minst värdesätter vi också att du med din personlighet bidrar till det goda arbetsklimat som vi har inom Skatteavdelningen.

För rätt person kommer vi att kunna erbjuda en spännande och utvecklande arbetsplats där du får möjlighet att göra skillnad och skapa värde för Svenskt Näringslivs medlemsföretag.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Svenskt Näringsliv med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till Malin Söhr, Researchkonsult på Ogunsen 073- 421 79 84.

Om företaget
Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att främja företagens gemensamma intressen, fri företagsamhet, en väl fungerande marknadsekonomi och förståelse för företagens grundläggande betydelse för Sveriges välstånd. Våra 50 medlemsorganisationer har tillsammans 60 000 medlemsföretag med totalt över 1,6 miljoner anställda.

Läs gärna mer på www.svensktnaringsliv.se

Liknande jobb

Liknande jobb