Upphandlare till Stockholms Hamnar

Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 april 2017
Stängs
den 23 maj 2017
Kontakta
Åsa Nygårds
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Stockholms Hamnar är ett kommunalt bolag inom försörjningssektorn och tillämpar därför LUF för upphandling av varor, tjänster och entreprenader. Detta ger andra möjligheter, jämfört med den klassiska sektorn (LOU), till att i dialog med anbudsgivarna göra goda affärer samtidigt som det ställer höga krav på kreativitet och förhandlingsförmåga hos upphandlaren.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Upphandlingsenheten på Stockholms Hamnar är inne i ett spännande utvecklingsskede och vi söker dig som vill bli en del av ett engagerat upphandlingsteam, samt medverka i utvecklingen och uppföljningen av en effektiv upphandlingsverksamhet. Stockholms Hamnar utför årligen ett 60-tal upphandlingar.

Du kommer att arbeta med att genomföra upphandlingar gällande varor, tjänster och konsultverksamhet samt upphandla nya ramavtal. Som upphandlare förvaltar du även framtagna ramavtal genom att ha en dialog med konsulter och kollegor. Inom ramen för tjänsten ligger också att delta i arbetet med att utveckla och implementera nya och effektivare arbetssätt för att säkerställa att hela organisationen bedriver sitt inköpsarbete enligt bästa praxis.

Tjänsten innebär bland annat följade arbetsuppgifter:

  • Driva och självständigt genomföra upphandlingar av varor, tjänster och konsulter.
  • Arbeta i nära samverkan med respektive projekt och ansvara för att upphandlingar genomförs inom tidplan samt i enlighet med det som bestämts i projektet.
  • Stötta organisationen i upphandlings- och kontraktsfrågor samt vara ett konsultativt stöd i alla frågor som rör upphandlingsprocessen.
  • Granska och utvärdera upprättade avtal och säkerställa ett professionellt och affärsmässigt arbete i enlighet med Stockholms Hamnars värderingar och riktlinjer.
  • Fungera som en operativ resurs och bollplank till koncernen vad gäller strategiska beslut, förhandlingar och juridiska frågor.
  • Ta fram inköpsstrategier samt medverka vid framtagandet av riktlinjer, rutiner och mallar för upphandling och inköp.

Tjänsten är placerad på Stockholms Hamnars moderna kontor i Frihamnen, med utsikt över hamntrafiken. Du rapporterar till upphandlingschefen.

Erfarenhet, utbildning och person
Till den här tjänsten söker vi dig som under tre till fyra år byggt upp din kompetens genom att på ett strukturerat sätt genomfört upphandlingar i en beställarorganisation. Du är van att arbeta i projektform och har goda kunskaper inom LUF/LOU. Genom ditt arbete har du en bred erfarenhet av olika typer av upphandlingar och du har även god förhandlingsvana. I ditt arbete har du arbetat i elektroniska upphandlingssystem och du har en god erfarenhet kring AMA-systemet.

Din utbildning är relevant i förhållande till tjänsten. En akademisk högskoleexamen inom till exempel juridik eller ekonomi är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi vill komma i kontakt med dig som har ett utåtriktat sätt och en kommunikativ förmåga. Det är viktigt att du ser dig själv som en lagspelare och har en prestigelös och hjälpsam inställning till dina kollegor. Andra viktiga egenskaper som prioriteras är förmågan att arbeta strukturerat och självgående och att du har en problemlösande analytisk förmåga samt kan ta egna initiativ och självständigt driva arbetet framåt.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Stockholms Hamnar med Level Recruitment. Sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din ansökan! 

Stockholms Hamnar är Östersjöns största mötesplats, med hamnar i Kapellskär, Stockholm och Nynäshamn. Koncernen har 155 anställda och omsatte 726 mkr under 2015. Stockholms Hamnar främjar sjöfarten och säkrar regionens varuförsörjning genom att erbjuda kajplatser samt service och tjänster för färje-, kryssnings- och godstrafiken. Läs mer på www.stockholmshamnar.se.

Liknande jobb

Liknande jobb