Chefsjurist & Förhandlingschef till Plåt & Ventföretagen

Rekryterare
Plåt & Ventföretagen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 april 2017
Stängs
den 23 maj 2017
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
I rollen som Chefsjurist ingår ett övergripande ansvar för den löpande juridiska rådgivningen gentemot organisationens medlemsföretag. Därutöver ingår ett övergripande ansvar för den interna rådgivningen inom organisationen. Tjänsten innefattar även det yttersta ansvaret för utredningsarbete, processföring samt remissvar inom området avtal/juridik. Chefsjuristen ansvarar även för organisationens bolagsrättsliga dokument och avtal. Arbetet består utav att vara medlemsföretagen behjälplig med relevant rådgivning vid juridiska frågeställningar, framtagandet av promemorior och annat utredningsunderlag samt i förekommande fall processer. Vid behov kan det förekomma närvaro hos medlemsföretag vid förhandlingar eller andra möten. Chefsjuristen deltar även vid styrelsemöten, kongresser och ordföranderåd samt för protokoll. Chefsjuristen rapporterar direkt till VD.

Vem är du
Du har en jur kand examen och mycket goda kunskaper inom arbetsrätt och arbetsgivarfrågor. Har du kunskaper om entreprenadjuridik och/eller bolagsjuridik är detta meriterande. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har mångårig arbetserfarenhet av juridisk rådgivning och övrigt utredningsarbete från advokatbyrå, medlemsorganisation eller motsvarande. Som person är du social, pragmatisk och har hög integritet. Noggrannhet, service samt tillgänglighet är mycket viktigt i tjänsten och du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt.  Kännedom om organisationen Svenskt Näringsliv är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift och mycket goda kunskaper i MS Office paketet.

Du erbjuds
Du erbjuds ett arbete som är varierande och utmanande och där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Du erbjuds en tjänst på en trivsam, prestigelös arbetsplats där alla arbetar mot ett gemensamt mål och där det är en trivsam stämning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på kontoret i centrala Stockholm.

Låter detta som din nästa utmaning? Vänligen skicka ansökan med CV, personligt brev och betyg via www.jurek.se. Vi tar gärna in din ansökan så snart som möjligt, intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766 331440.

Om verksamheten
Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för plåtslageri, ventilation och stål- & lättbyggnad. Vi verkar inom ramen för Svensk Näringsliv och har 950 medlemsföretag. Organisationen finns på fem orter och har 18 anställda. Din arbetsplats blir huvudkontoret som ligger centralt beläget i vackra lokaler på Kungsbroplan 1. Som arbetsgivarorganisation ger Plåt & Ventföretagen medlemmarna råd och stöd i arbetsgivarfrågor och i förhandlingar med våra fackliga motparter. Plåt & Ventföretagen tecknar branschens kollektivavtal och är en medlemsorganisation i Svenskt Näringsliv.

Liknande jobb

Liknande jobb