Akademiska Hus söker bolagsjurist

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 25 april 2017
Stängs
den 24 maj 2017
Kontakta
Carolin Åberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Akademiska Hus söker nu en bolagsjurist till vårt juristteam med placeringsort Göteborg. Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning
Som bolagsjurist hos oss kommer du att arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågor som blir aktuella vid uppförande, uthyrning och förvaltning av fastigheter. En stor del av arbetet består i att stödja organisationen, såsom chefer, förvaltare och projektledare, med löpande juridisk rådgivning och avtalsskrivning samt att biträda vid förhandling och tvister. Därtill kommer du även att arbeta med alla i bolaget i övrigt förekommande juridiska frågor, vilka exempelvis kan bestå av följande arbetsuppgifter och rättsområden

- Hyresrätt, annan nyttjanderätt, avtalsrätt, skadeståndsrätt, bolagsrätt, it-rätt
- Intern kompetensutveckling inom det fastighetsrättsliga området
- Upprättande och granskning av avtal
- Försäkringar
- Omvärldsbevakning, ny lagstiftning, m.m.

Vem är du?
Vi söker dig med jur.kand.-examen och som har 3-5 års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, som bolagsjurist eller liknande inom det fastighetsrättsliga området. Som jurist har du en väl utvecklad analytisk förmåga, ett självständigt, affärsmässigt och serviceinriktat arbetssätt samt är pragmatisk utan att släppa på kravet på hög kvalitet i din rådgivning. Som person är du utåtriktad, lätt att samarbeta med, engagerad och trivs med att ta egna initiativ. Vidare är du kommunikativ samt har lätt för att etablera relationer och vinna förtroende.

Du erbjuds
Som bolagsjurist hos oss blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med goda arbetskamrater och spännande arbetsuppgifter. Vi arbetar för jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Du kommer att vara en del av vårt juristteam och rapportera till chefsjuristen.

Start
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Urvalet sker löpande - välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område
Placeringsort Göteborg; resor till våra kontor i Stockholm, Uppsala, Umeå, Linköping och Lund är frekvent förekommande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Akademiska Hus med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Dahlberg på telefonnummer 0702-942272 alternativt asa.dahlberg@jurek.se.

Område:
Göteborg
Västra Götalands län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Åsa Dahlberg
0702942272
asa.dahlberg@jurek.se

Om verksamheten
Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag och med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för hela människan. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 73 miljarder och en omsättning på 5,6 miljarder, och för att möta den ökade efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på ca 18 miljarder. Så bidrar vi till ett klokare Sverige. För mer information om oss och fler exempel på hur vi jobbar besök vår hemsida, www.akademiskahus.se