Chief Risk Officer till Sörmlands Sparbank

Plats
Södermanland
Annonserat
den 25 april 2017
Stängs
den 24 maj 2017
Kontakta
Maneli Zakipour
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi satsar nu stort på att bygga ut vår risk- och kontrollfunktion och målsättningen är väldigt tydlig – Sörmlands Sparbank ska bli ett lysande exempel på hur man kombinerar en god regelefterlevnad med en lönsam affärsverksamhet som gör nytta för bygden.

Sörmlands Sparbank söker nu en Chief Risk Officer.

Din roll
Sörmlands Sparbank genomgår för närvarande ett omfattande förändringsarbete där vi bl.a. vidareutvecklar vår risk- och compliancefunktion. Som Chief Risk Officer kommer du få en central roll i detta arbete och ansvara för att leda och utveckla vår risk- och complianceavdelning.

Du kommer att arbeta med ett brett spektrum av risker och utifrån ett helhetsperspektiv identifiera, analysera och prioritera verksamhetens befintliga risker.

Dina arbetsuppgifter inkluderar att:

  • Tillsammans med styrelse och ledning fastställa metoder och arbetssätt för hantering av risker
  • Kontinuerligt övervaka samt genomföra kontroller för att säkerställa att verksamheten agerar i linje med riskaptit och risklimiter
  • Löpande bevaka och analysera marknaden för att säkerställa ändamålsenlig implementering av regelverkskrav
  • Aktivt arbeta med och överse verksamhetens kreditportfölj

I din roll ingår vidare att vara kontaktperson mot myndigheter, delta i utvecklingen av nya tjänster och produkter samt utbilda och stötta verksamheten i riskrelaterade frågor.

Du kommer arbeta nära ledningen, är föredragande i styrelsen och rapporterar direkt till VD.

Din bakgrund och profil
Vi söker dig med relevant högskoleexamen, företrädesvis ekonom, och med minst sju års arbetslivserfarenhet inom risk, gärna från verksamhet under Finansinspektionens tillsyn. Du har tidigare erfarenhet av att leda en riskverksamhet och är van att kommunicera med och/eller rapportera till styrelse och VD. Du har god erfarenhet av att arbeta operativt.

Då vi befinner oss i ett förändringsarbete är det viktigt att du som person är engagerad, pragmatisk samt proaktiv och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du är prestigelös, nyfiken, energisk och handlingskraftig samt har lätt för att kommunicera och besitter god pedagogisk förmåga. Du drivs av att vara med och påverka och utveckla verksamheten.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: maneli.zakipour@sharprecruitment.se. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Maneli Zakipour på tfn 0708-262796.

Sörmlands Sparbank är en sparbank som verkar lokalt i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåkers kommuner med totalt åtta kontor. Bankens starka ställning på den lokala marknaden grundar sig i ett förtroende uppbyggt under en drygt 180-årig historia. Sörmlands Sparbank är marknadsledande inom verksamhetsområdet med en affärsvolym på cirka 41 miljarder kr. Till skillnad från andra banker har Sörmlands Sparbank inga aktieägare. Istället skickar vi vidare delar av överskottet till regionens medborgare, för att stimulera tillväxt, kunskap och minskad miljöpåverkan.

Liknande jobb

Liknande jobb