Risk Officer till Sörmlands Sparbank

Plats
Södermanland
Annonserat
den 25 april 2017
Stängs
den 24 maj 2017
Kontakta
Maneli Zakipour
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi satsar nu stort på att bygga ut vår risk- och kontrollfunktion och målsättningen är väldigt tydlig – Sörmlands Sparbank ska bli ett lysande exempel på hur man kombinerar en god regelefterlevnad med en lönsam affärsverksamhet som gör nytta för bygden.

Sörmlands Sparbank söker nu en Risk Officer.

Din roll
Som Risk Officer kommer du tillsammans med Chief Risk Officer ansvara för utvecklingen av bankens riskkontrollarbete och arbeta med verksamhetens samtliga risker. 

Du arbetar proaktivt, vilket bl.a. omfattar att löpande göra kontrollkörningar och undersöka bankens exponeringar och tillhörande risker. I din roll ingår också att vidareutveckla och förädla våra riskmodeller, göra rimlighetsbedömningar, arbeta med sannolikhetsmodeller och övervaka vår kreditportfölj.

Du måste vidare vara en duktig kravställare med förmåga att integrera riskfunktionen med verksamheten och säkerställa adekvat rapportering.

Din bakgrund och profil
Vi söker dig som är utbildad ekonom, civilingenjör eller matematiker och med minst tre års relevant arbetslivserfarenhet. Du har god kunskap och praktisk erfarenhet av arbete med operativa risker och kan göra rimlighetsbedömningar samt arbeta med sannolikhets- och konsekvensmodeller.

Du har god analytisk förmåga och är drivande, initiativtagande samt flexibel. Du är pragmatisk och prestigelös, arbetar systematiskt och strukturerat och trivs med utmaningar och med att arbeta i en föränderlig miljö.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: maneli.zakipour@sharprecruitment.se. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Maneli Zakipour på tfn 0708-262796.

Sörmlands Sparbank är en sparbank som verkar lokalt i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåkers kommuner med totalt åtta kontor. Bankens starka ställning på den lokala marknaden grundar sig i ett förtroende uppbyggt under en drygt 180-årig historia. Sörmlands Sparbank är marknadsledande inom verksamhetsområdet med en affärsvolym på cirka 41 miljarder kr. Till skillnad från andra banker har Sörmlands Sparbank inga aktieägare. Istället skickar vi vidare delar av överskottet till regionens medborgare, för att stimulera tillväxt, kunskap och minskad miljöpåverkan.

Liknande jobb

Liknande jobb