Back Office medarbetare till Riksbanken

Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 april 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Ref:
2017-00410
Kontakta
Maria Hesselmar
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SOM MEDARETARE PÅ BACK OFFICE arbetar du med att utveckla och underhålla enhetens processer och arbetssätt samt ansvara för skriftlig dokumentation kring verksamheten. Arbetet innebär även att du deltar i projekt och leder projekt på enheten och/eller inom avdelningen. Du deltar också i det löpande arbetet på enheten under schemalagd arbetstid. Enheten är bemannad alla bankdagar mellan 06:30 och 17:00 och tjänstgöringen är därför delvis schemalagd.

VI SÖKER DIG SOM har en universitets- eller högskoleutbildning. Du har flerårig erfarenhet av arbete med anknytning till administration och avveckling av finansiella instrument och transaktioner. Du har goda kunskaper i Officepaketet och har du erfarenhet av och god kunskap om SWIFT och finansiella affärssystem ser vi det som positivt. Du har god förmåga att presentera och förmedla ditt arbete såväl muntligt som skriftligt på både svenska och engelska. Har du erfarenhet av att leda och/eller att delta i projektarbete är det meriterande.

SOM PERSON är du självgående, flexibel, målinriktad och strukturerad. Du är bra på att samarbeta och se helheten och tar hänsyn till det större perspektivet och verksamhetens bästa i agerande och beslut.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN inklusive CV, personligt brev och relevanta intyg och betyg senast den 21 maj 2017. Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att en registerkontroll kommer att göras. Om du har frågor är du välkommen att ringa enhetschef Maria Hesselmar på 070-673 41 85. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Back Office är en enhet inom Avdelningen för marknader som arbetar med administration och avveckling av Riksbankens finansiella transaktioner inom guld- och valutareservsförvaltningen och den operativa penning- och valutapolitiken. Back Office administrerar även betalningar i SEK för Riksbankens kunder och hanterar säkerheter som lämnas till Riksbanken för krediter i betalningssystemet RIX.

Liknande jobb

Liknande jobb