SPP söker Chef för Sourcing Management Office

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 april 2017
Stängs
den 26 maj 2017
Kontakta
Hendrik Dahlgren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Bakgrund och syfte
Storebrandkoncernens strategi är att använda sourcing som ett strategiskt verktyg för att nå kostnads- och/eller kvalitetsfördelar. Enheten Sourcing i koncernområdet People & Technology är koncernens kompetenscenter för sourcing och inköp. Alla inköpsavtal på koncernnivå ingås av Storebrand & SPP Business Services AB (SSBS).

Vi söker nu en chef till Sourcing Management Office (SMO). SMO är ett samarbetsforum som ska säkra bra styrning och kontroll de avtal som ingåtts med extern strategisk partner för leveranser av affärsprocesser (BPO) och IT-tjänster. SSBS äger SMO. Tjänsten rapporterar till chefen för Sourcing och är lokaliserad i Stockholm. Resor till Oslo förekommer.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som chef SMO ansvarar du för att operativt leda och koordinera ett virtuellt team om sju medlemmar. I rollen ingår ansvar för kontakter med extern partner samt interna SMO möten med tillhörande dokumentationskrav. Du ansvarar även för att hantera och följa upp eskaleringar till och från SMO. I samarbete med VD för SSBS och controller sköter du ekonomisk planläggning och uppföljning. Du är drivande i inköpsprocesser samt leder eller deltar i avtalsförhandlingar.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har akademisk examen inom teknik, ekonomi eller juridik. Du har minst fem års relevant erfarenhet av sourcing/outsourcing av affärs- och IT processer med global leverantör. Du har erfarenhet av att leda team från chefs- eller projektledarroll. Denna erfarenhet har du tillägnat dig från en tidigare roller inom sourcing eller inköp alternativt projektledning från något av de större konsultbolagen. Det är meriterande med erfarenhet från bank eller försäkring.

Som person är du van vid att ta stort eget ansvar med god samarbetsförmåga. Du har en kommunikativ och lösningsorienterad ledarstil och drivs av att arbeta i högt tempo med många parallella aktiviteter och har ett starkt leveransfokus. Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift är ett krav. Det är meriterande med god förståelse för det norska språket.

Vi erbjuder
Konkurrenskraftiga anställningsvillkor, god arbetsmiljö med utmanande arbetsuppgifter, trevliga och kompetenta kollegor, en arbetsplats med fokus på hållbarhet, centrala lokaler på Vasagatan bara ett par minuter från Centralstationen.

Övrigt
I denna tjänst samarbetar Storebrand med Ogunsen Executive Search. Anmäl ditt intresse snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Hendrik Dahlgren 070-471 59 03 eller Researchkonsult Christina Singelman 073-421 79 87.

SPP är en del av Storebrand, tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av pensionslösningar för företag, organisationer och privatpersoner. SPP har idag ca 450 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm.

Inom SPP bryr vi oss om mer än aktuella arbetsuppgifter och personlig karriär. Som anställd i SPP får du också möjlighet att påverka världen i en mer hållbar riktning. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Som en del av den finansiella sektorn är SPP/Storebrand mån om att våra medarbetare har hög personlig integritet och ett etiskt förhållningssätt. Som en följd av detta kan det, med kandidatens samtycke, bli aktuellt med en bakgrundskontroll under anställningsprocessen.

Liknande jobb

Liknande jobb