Green Cargo söker en Chef Förvaltning och Utveckling IT i Hallsberg

Rekryterare
Plats
Hallsberg
Annonserat
den 27 april 2017
Stängs
den 26 maj 2017
Kontakta
Natalie Jacquet
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Bakgrund
Green Cargo IT levererar IT-stöd till företagets verksamhet med start i de egna arbetsprocesserna hela vägen fram till slutkund. IT-miljön är central och en stabil drift är lika viktig som ständig utveckling av systemen för att möjliggöra nya affärer samt effektiva arbetssätt.

Green Cargos verksamhet är i stort behov av en väl fungerande IT-miljö. Genom effektiva och smarta IT lösningar kan vi möjliggöra både leverans av befintliga affärer och möjligheten till nya. Vid sidan av redan befintlig IT-miljö som måste förvaltas står IT inför en stor transformation där digitalisering, automatisering och systembyten står på agendan.

I den här rollen kommer du att vara en viktig spelare på den resan.

Om rollen
I rollen som Chef Förvaltning och Utveckling IT har du ansvar för samordning av de olika förvaltnings- och utvecklingsaktiviteter som ägs av gruppens förvaltningsledare eller korsfunktionella projekt. I rollen ingår att vidareutveckla enheten och arbetet med IT-förvaltning i enlighet med implementerad förvaltningsmodell.

I din roll ansvarar du för tydlighet, samsyn på prioriteringar, ett effektivt arbetssätt och en säker leverans inom beslutade budgetramar samt säkerställer att hela IT-funktionens resurser utnyttjas enligt mål och plan. Vidare ansvarar du för att förvalta och utveckla befintliga system och applikationer i linje med beslutade verksamhetsmål och prioriteringar. Du har det övergripande ansvaret för leverantörsstyrning, planering, leveranser och releaser avseende samtliga förvaltningsobjekt. Utöver detta sköter du, tillsammans med Service Delivery hela incident och problemprocessen samt ansvarar för ett kontinuerligt arbete för att säkra en stabil drift och implementera nödvändiga förbättringsåtgärder. Alltid med fokus på och i nära samarbete och dialog med verksamheten.

Din bakgrund
Du leder ett team på 9 personer positionerade i Stockholm och Hallsberg. Du är därför en trygg, stark och tydlig ledare som har förmågan att analysera och strukturera. Du uppskattar att jobba med människors utveckling, är lyhörd, ansvarsfull och förtroendeingivande med en problemlösande sida. Du är en förändringsledare som leder teamet genom involvering och delegering samt att du skapar entusiasm och engagemang hos andra. Du har en god kommunikativ förmåga och kan samverka med såväl interna som externa parter. Du talar och skriver svenska och engelska väl i tal och skrift. Vi vill att du har relevant högskoleutbildning samt flerårig erfarenhet av ledarskap. Du har arbetat med IT i en större organisation och har en god inblick i systemutvecklingens alla faser. Vi ser att du arbetat med en outsourcad IT-leverans. Det är meriterande om du även har erfarenhet av IT-ramverk och förvaltningsmodeller (t ex ITIL, PM3).

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Green Cargo med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Seniorkonsult Natalie Jacquet 073-421 79 86 eller Researchkonsult Malin Söhr
073-421 79 84/ Christina Singelman 073-421 79 87. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Om företaget
Green Cargo erbjuder effektiv och hållbar järnvägslogistik för det svenska näringslivet. Vår vision är att erbjuda järnvägslogistik i världsklass. Vi kör ca 70 procent av Sveriges godståg och med partners når vi hela Europa. Vi är en helintegrerad del av våra största kunders logistikkedja och utgör därför en viktig faktor i utvecklingen av det svenska näringslivet. Vi har verksamhet och anställda på ca 70 orter i hela Sverige, från Kiruna till Malmö. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har ca 2 400 anställda och en årsomsättning på ca 5,4 miljarder SEK. Våra kunder erbjuds transporter märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval.