SJ AB söker Business Controller med erfarenhet av produktion

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 april 2017
Stängs
den 27 maj 2017
Kontakta
Malin Söhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rollen
Din roll kommer innebära ansvar för analys och uppföljning av depåverksamheten kopplade till mål och nyckeltal samt uppföljning av kostnader och investeringar. Du kommer att delta aktivt i effektiviseringsprojekt för att förbättra processer och produktivitet samt arbeta med framtagande av kalkyler och business cases inom Division Fordon och depåverksamheten.

Du kommer även att ha eget ansvar för SJ:s allokeringsmodell (TB-modell) där du förväntas vidareutveckla och kalibrera denna. Vidare ingår sedvanligt arbete med budget, prognos, affärsplan samt att stötta vid månadsbokslut, främst rörande reserveringar. Du rapporterar till chefen för Business Control med en streckad linje till Divisionschefen samt sitter med i ledningsgruppen för området.

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk examen, gärna civilingenjör, med flerårig erfarenhet av att arbeta i en motsvarande roll. Vi ser helst att du arbetat inom producerande bolag och därmed har gedigen kunskap om produktionscontrolling. Du har vana av att arbeta i olika affärssystem och verktyg och du har erfarenhet av att hantera och utveckla TB-modeller. Det är meriterande med erfarenhet av affärssystemet SAP, dock inget krav. Du har grundläggande redovisningskunskaper samt god erfarenhet, och kunskap i att tolka och analysera en resultat- och balansräkning.

Du trivs att arbeta i en föränderlig miljö och stimuleras av att bidra till utveckling och förbättring av processer. Vidare är du en god kommunikatör, pedagogisk och tycker om att ta eget ansvar. Du är analytisk, strukturerad, nyfiken, förändringsbenägen och trivs att samarbeta och interagera med andra. Din helhetssyn är god samtidigt som att du har sinne för detaljer.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar SJ med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till Malin Söhr, researchkonsult Ogunsen 073-421 79 84.

Om företaget
Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2016 omsatte SJ 7,5 miljarder kronor.

Till SJ:s huvudkontor och Stab Ekonomi, beläget på Vasagatan centralt i Stockholm, söker vi nu en Business Controller. Du tillhör Business Control, bestående av 11 medarbetare, som har till uppgift att verka för ökad effektivitet och lönsamhet.

Division fordon är en av SJ:s fyra divisioner där SJ:s depåverksamhet ingår, vilken kommer att vara ditt huvudsakliga fokus som Business Controller. I depåerna utförs underhåll och service av SJ:s fordon där ca 500 personer arbetar med bl.a. städning, växling och tvätt av våra fordon. Utöver egenproducerade tjänster utförs även depåtjänster av underleverantörer.

Liknande jobb

Liknande jobb