Business Controller till Stockholms Stadsmission

Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 april 2017
Stängs
den 27 maj 2017
Kontakta
Erika Klatzkow
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Stockholms Stadsmission arbetar för en mänskligare stad, för alla! Vi verkar inom tre områden: Sociala verksamhetsområdet, Sociala företag och Utbildning. Mer finns att läsa på www.stadsmissionen.se.

Till ekonomiavdelningen söker vi nu en driven och förändringsbenägen Business Controller med inriktning ekonomi-och verksamhetsstyrning. Du kommer vara en del i att utveckla controllerfunktionen och i att utveckla verktyg, processer och rutiner för finansiell uppföljning och planering. I arbetet ingår att stödja verksamheten och ledningen med löpande rapporter, analyser och nyckeltal samt delta med ekonomisk kompetens i upphandlingsprocesser.

Stockholms Stadsmission är en arbetsplats som är rolig att jobba på där den ena dagen inte alltid är den andra lik. Stockholms Stadsmission finns i trevliga Marievik/Liljeholmen. Tjänsten är heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Rollen kräver tätt samarbete med ledningsgruppen och med ca 30 verksamhetschefer. Detta gör att vi förutsätter att du har mycket god samarbetsförmåga, är lyhörd, driven och proaktiv samt har lätt för att skapa förtroende och knyta kontakter. Du bör m a o trivas i en operativ roll med många kontaktytor, både interna och externa. Vi ser också att du är en person som har förmågan att förklara ekonomiska termer på ett pedagogiskt sätt för icke-ekonomer. Vidare kommer du att:

 • Leda och organisera budget- och rapporteringsarbetet
 • Vara delaktig och aktiv i månadsbokslut
 • Presentera ekonomiska rapporter och analys månatligen till ledningen
 • Analysera och sammanställa verksamheternas månadsrapportering
 • Vara stöd till verksamhetscheferna
 • Kvartalsvisa genomgångar med verksamhetscheferna
 • Agera nyckelperson i kommande byte av ekonomisystem
 • Leda och skapa mallar och rutiner för uppföljning och rapportering
 • Bidra med ekonomisk sakkunskap i offentliga upphandlingar
 • Relevant utbildning inom ekonomi
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete som Business Controller
 • God redovisningsförståelse
 • Goda kunskaper i Svenska och Engelska
 • Mycket god användare av Office-paketet och speciellt Excel
 • Vana av BI-verktyg

Stadsmissionen består av en förening och flera olika stiftelser och det är en fördel om du kan lyfta blicken och ha en känsla för vad som behöver prioriteras. Många Ad-hoc uppgifter dyker upp och det är ofta det som gör den här rollen både rolig och utmanande.

Vi arbetar idag i ekonomisystemet Microsoft Navision och använder idag Hypergene som beslutsstöd.

Vi kommer under året påbörja migrering till nytt affärssystem.

Personliga egenskaper
Du är en prestigelös, självgående och professionell person med gedigen kompetens inom ekonomi-och verksamhetsstyrning. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är lösningsorienterad och har förmågan att driva processer och ro förändring i land. Vidare har du en god förmåga att identifiera förbättringsområden samt har ett strukturerad metodiskt, affärsorienterad och ansvarsfullt förhållningssätt. Andra egenskaper som vi tror kännetecknar dig är positiv, initiativrik och inspirerande.

Självklart identifierar du dig med Stockholms Stadsmissions värdegrund.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Valegro AB. Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Ansvarig rekryterare är Erika Klatzkow, Valegro, tel. 070-412 19 50. Skicka din ansökan online eller maila erika.klatzkow@valegro.se

Stockholms Stadsmission eftersträvar jämlikhet, jämställdhet och mångfald på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. När det gäller våra tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid sex månaders provanställning, samt begär utdrag ur belastningsregistret. För att arbeta med barn och unga begär vi alltid in ett utdrag ur belastningsregistret, oavsett anställningsform.

Stockholms Stadsmission är en ideell förening, fristående från stat, kommun och kyrka. Tillsammans med ca 300 medarbetare engageras ca 600 personer som volontärer.

Liknande jobb

Liknande jobb