Redovisningschef till Lensway

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 april 2017
Stängs
den 27 maj 2017
Kontakta
Lou Sjöholm Mineur
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som redovisningschef hos Lensway är du ansvarig för genomförande och kvalitet i bolagets redovisning, bokslut och rapportering. Du leder och organiserar det dagliga arbetet samt driver redovisningsavdelningens fortsatta utveckling framåt. I rollen som redovisningschef har du personalansvar för 4 personer och rapporterar till Finance Director. Lensway sitter i Kista.

Huvudsakliga ansvarsområden som redovisningschef

 • Ansvar för att redovisning, bokslut och rapportering håller hög kvalitet, är korrekt samt följer gällande lagar och regelverk
 • Tidplan samt månads- kvartals- och årsbokslut
 • Moms- och skatteredovisning
 • Årsredovisning och deklarationer
 • Personalansvar för 4 medarbetare
 • Intercompanyrapportering
 • Kontakt med Group Finance
 • Finansiellt stöd till verksamheten
 • Intern kontroll
 • Treasuryfrågor
 • Kontakt med revisorer, skatteverket och andra externa intressenter
 • Initiera, utveckla och följa upp förbättringsområden inom redovisningsavdelningen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med inriktning mot redovisning eller revision. Du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, avstämningar och bokslut samt är självständig inom redovisningsområdets samtliga delar. Rollen kräver goda systemkunskaper samt goda kunskaper i Excel. Du är flytande i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som redovisningschef ser vi att du är lösningsorienterad, ansvarstagande och självständig samt coachande och stöttande i din ledarroll. Du är mycket kvalitetsmedveten och noggrann samt har en prestigelös inställning. Du drivs och motiveras av att utveckla avdelningen framåt och trivs med att arbeta mot många kontaktytor i organisationen.

Om Lenslogistics
Bra syn är avgörande för vårt välbefinnande och livskvalité. Lenslogistics gör så att människor enkelt kan se bra och därmed uppleva världen till fullo! De centrala ingredienserna i företagets recept är att erbjuda optikprodukter bekvämt, tillgängligt och prisvärt. Lenslogistics verkar på sex olika europeiska marknader och är idag en av Europas största e-handlare inom optik med tre digitala butiker - LensWay.com, Lenson.com och Yourlenses.com. Företaget ägs av Essilor - världens ledande tillverkare av glasögonglas - och brinner för att förbättra människors liv genom att förbättra människors syn!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Lenslogistics med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänster via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lou Sjöholm Mineur 0766-47 16 17. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb