Redovisningsekonom till Lensway

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 april 2017
Stängs
den 27 maj 2017
Kontakta
Lou Sjöholm Mineur
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en redovisningsekonom till redovisningsgruppen hos Lensway. Som redovisningsekonom får du en bred och varierande roll med fokus på genomförande och kvalitet i bolagets redovisning, bokslut och rapportering. I rollen som redovisningsekonom ingår du i en grupp om 5 personer och rapporterar till redovisningschefen. Lensway sitter i Kista.

Huvudsakliga ansvarsområden som redovisningsekonom

  • Medverka till att redovisning, bokslut och rapportering håller hög kvalitet, är korrekt samt följer gällande lagar och regelverk
  • Löpande redovisning samt månads- kvartals- och årsbokslut
  • Avstämningar och periodiseringar
  • Moms- och skatteredovisning
  • Årsredovisning och deklarationer
  • Finansiellt stöd till verksamheten
  • Intern kontroll
  • Treasuryfrågor
  • Kontakt med revisorer, skatteverket och andra externa intressenter
  • Initiera, utveckla och följa upp förbättringsområden inom redovisningsavdelningen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en eftergymnasial/akademisk examen med inriktning mot redovisning. Du har några års erfarenhet från en ekonomiavdelning med arbetsuppgifter inom redovisning och rapportering. Erfarenhet från internationell och föränderlig företagsmiljö är meriterande. Du behärskar Excel på en god nivå och är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som redovisningsekonom ser vi att du är driven, strukturerad och noggrann. Du trivs i en föränderlig miljö med högt tempo och motiveras av att förbättra och effektivisera processer och rutiner inom ekonomiavdelningen. Som person är du också prestigelös och har en naturlig känsla för att stötta och coacha dina kollegor.

Om Lenslogistics
Bra syn är avgörande för vårt välbefinnande och livskvalité. Lenslogistics gör så att människor enkelt kan se bra och därmed uppleva världen till fullo! De centrala ingredienserna i företagets recept är att erbjuda optikprodukter bekvämt, tillgängligt och prisvärt. Lenslogistics verkar på sex olika europeiska marknader och är idag en av Europas största e-handlare inom optik med tre digitala butiker - LensWay.com, Lenson.com och Yourlenses.com. Företaget ägs av Essilor - världens ledande tillverkare av glasögonglas - och brinner för att förbättra människors liv genom att förbättra människors syn!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Lenslogistics med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänster via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lou Sjöholm Mineur 0766-47 16 17. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb