Engagerad VD till Certex

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 maj 2017
Stängs
den 22 maj 2017
Kontakta
Kristina Kristina
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vår nuvarande VD går vidare inom koncernen och vi söker därför en ny VD som vill fortsätta det utvecklingsarbete som har startats. Certex omsätter idag runt 250 miljoner kronor inkluderat dotterbolag och har en ambition att fortsätta öka omsättningen under de närmsta åren, främst genom att erbjuda kunder nya helhetslösningar och produkter. Verksamheten har idag cirka 120 anställda och verkar inom de flesta områden där det ingår tunga och komplicerade lyft. Placering är i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Som VD kommer du att ha ett övergripande ansvar för bolagets försäljning, finansiella resultat samt leverans av produkter och tjänster. Du säkerställer att verksamheten och bolaget bedrivs i enlighet med satta direktiv från styrelse och koncernen och gällande lagstiftning. Då bolaget siktar mot tillväxt kommer du även att ansvara för att identifiera och genomföra nya affärsmöjligheter samt för att bolagets organisation, processer och rutiner stöttar på ett effektivt sätt. Du kommer att arbeta med omvärldsbevakning i syfte att säkerställa framtida konkurrenskraft samt ansvara för större avtalsförhandlingar med kunder och leverantörer. En viktig del av VD-uppdraget blir att inspirera, coacha och leda personal för att skapa engagemang för bolaget, strategier och framtida affärer. Uppdraget innebär att du kommer att behöva arbeta med både operativa och strategiska arbetsuppgifter samt nära kunder och produkter.

Din profil
Relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller teknik är meriterande men inte ett krav och har du kompletterat med utbildningar inom företagsekonomi, försäljning eller affärsutveckling är det ett stort plus. Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet av en kvalificerad affärsmannaroll där du har haft ett helhetsansvar och betydande resultatansvar. Du ska ha god erfarenhet från att leda personal och chefer samt gedigen förhandlingsvana. Du har tidigare erfarenhet från tekniska produkter och har ett tekniskt intresse. Det är mycket meriterande om du har haft en aktiv del i ett förändringsarbete och tagit en ledande roll i att utveckla försäljningsorganisationen för att öka kundvärdet i erbjudandet.
Du är en resultatfokuserad person med god affärsmässig och finansiell förståelse. Du är fokuserad på kundbehov och kundtillfredsställelse samt arbetar på ett systematiskt och pålitligt sätt. Vidare är du duktig på att skapa goda relationer till kunder och personal samt utverkar tydliga överenskommelser och engagemang från andra inom organisationen.
Låter det intressant?

Ansök med CV och personligt brev via www.effektiv.se. Sista ansökningsdag är den 22 maj men intervjuer görs löpande. Vid frågor, kontakta gärna Kristina Halovanic på 0732-54 14 81 alternativ kristina.halovanic@effektiv.se.

Om oss
Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Effektivitet, Driv, Långsiktighet och Framgång - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

Kontaktperson(er)
Kristina Halovanic
0732-54 14 81
kristina@effektiv.se

Anställningsomfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tjänstgöringsort
Stockholm

Om vår kund
Certex Svenska AB är Sveriges ledande leverantör av lösningar inom lyftredskap, stållinor och service. Certex Svenska AB finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping och Varberg. Certex är en del av Axel Johnsson International AB med 2500 anställda och en omsättning på 650mEur.

Liknande jobb

Liknande jobb