AFA Försäkring söker Analytiker/Statistiker

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 maj 2017
Stängs
den 2 juni 2017
Kontakta
Sissel Pettersen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en Analytiker/Statistiker som på uppdrag av interna och externa beställare kommer att arbeta med statistikuttag och intern metod- och processutveckling. Du kommer att ingå i ett team på 5 personer och rapportera till Chefen Analysavdelningen.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Som Analytiker/Statistiker på AFA Försäkring går mycket av arbetet ut på att effektuera en unik beställning där din kreativitet och metodkunskap utmanas. Rapportering och presentation till mindre och större grupper av interna och externa intressenter ingår också i rollen.

I rollen ingår bland annat att:

  • på uppdrag av interna och externa beställare ta fram och genomföra statistiska analyser
  • föra dialog med beställare i syfte att ta fram behov och se till att problemställningen blir löst
  • delta i metod – och processutvecklingsarbete inom området
  • agera som stöd till den övriga organisationen inom AFA Försäkring gällande statistik, metod samt hur man på bästa sätt kan använda den informationen man får fram
  • rapportera och presentera

Erfarenhet, utbildning och person
För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som har högskola – eller universitetsexamen med inriktning mot statistik alternativt har du studerat nationalekonomi och läst mycket ekonometri.

Vi söker dig som har intresse för hur den svenska arbetsmarknaden och socialförsäkringssystemet fungerar. Du har minst 1-2 års erfarenhet av en liknande roll med erfarenhet av att arbeta med stora datamängder.

Du talar och skriver obehindrat på svenska samt har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska.

Som person är du självgående, ansvarstagande, nyfiken och kommunikativ. Du är pedagogisk i din dialog och under presentation gentemot andra samt känner dig bekväm att tala inför mindre och större grupper.  Du har ett strukturerad arbetssätt, är noggrann och analytisk samt har ett intresse för egen utveckling. Arbetet innebär också att du kommer att samverka med flera olika personer vilket kräver att du har en god samarbetsförmåga Låter det intressant? Kontakta oss!

Fackliga representanter
Benny Nyberg, FTF – Facket för Försäkring och Finans
Telefon 08-696 46 12

Fredrik Boegård, Akademikerföreningen.
Telefon 08-696 47 48

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen nedan. Vid frågor vänligen kontakta Rekryteringskonsult Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb