Treasury Accountant / Controller

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 maj 2017
Stängs
den 29 maj 2017
Kontakta
Gustav Krieger
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella söker nu en kvalificerad Treasury Accountant / Controller till ett klientbolag med lokaler centralt beläget i Stockholm. Företagets kultur präglas av frihet under ansvar vilket uppmuntrar till eget ansvarstagande och ständigt förbättringsarbete i samarbete med andra. Till denna roll söker vi därför en erfaren och självgående person som är redo att anta en ny utmaning med ett brett ansvar. Arbetsuppgifterna kommer att vara av mycket varierande karaktär och innefattar allt från administrativa uppgifter till strategifrågor. I treasuryfunktionen sitter endast två personer, vilket innebär ett nära samarbete såväl inom avdelningen som med övriga ekonomifunktionen. Tjänsten är ett konsultuppdrag på sex månader, med goda tjänster för förlängning vid uppdragets slut. Vi intervjuar kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Ha insikt i koncernjusteringar i enlighet med IAS-39 för koncernens finansiella instrument
  • Upprätta periodiseringar och andra bokningar avseende finansiella transaktioner
  • Ansvara för redovisning rörande koncernens finansnetto
  • Medverka i arbetet med koncernens årsredovisning i samarbete med kollegor
  • Delta i arbetet att upprätta avvikelseanalys och förklaringar till förändringar
  • Handläggning av finansiella likvider och förfall
  • Löpande ansvara för upprättande, kontroll samt underhåll av fullmakter, behörighetshandlingar, rutinbeskrivningar och interna dokument
  • Systemrelaterat riskarbete genom sammanställning och kontroll av finansiella risker och finansiell information i månadsrapport
  • Utveckling och drift av projekt inom Cash Management
  • Ta en aktiv roll i interna projekt, upprättande av nya rutiner och processer, samt stötta ekonomifunktionen vid behov

Erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen inom företagsekonomi och minst fem års erfarenhet från arbete inom treasury eller finansfunktion. Du har goda redovisningskunskaper, en övergripande förståelse för den finansiella marknaden och dess produkter. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av och god förståelse för finansiell redovisning enligt IAS-39. Du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska och är en skicklig användare av Excel.

Personliga egenskaper
Du är en driven person med en prestigelös attityd och din flexibilitet gör att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Vidare är du och analytisk och noggrann, och du genomför ditt arbete ansvarsfullt och håller hög kvalitet i samtliga processer. Du fungerar väl i grupp och är en bra teamplayer, men trivs också med att driva självständiga projekt. Utöver nämnda egenskaper är du proaktiv och utför dina arbetsuppgifter inom utsatt tidsram, även när arbetsbelastningen är hög.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan eller följande länk: gazel.la/1106.

Ansvarig kontaktperson är Gustav Krieger. Besök gärna vår hemsida. Vill du se fler av våra jobb följ då Gazella på LinkedIn.

Liknande jobb

Liknande jobb