Redovisningschef till Konica Minolta

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 maj 2017
Stängs
den 3 juni 2017
Kontakta
Mats Holmberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

I rollen som Redovisningschef kommer du att leda och fördela arbetet inom redovisningsfunktionen för hela Konica Minolta Sverige. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Kista och du rapporterar till Finance Director. Du kommer att samarbeta med kollegor inom och utanför ekonomiavdelning och vi sätter särskilt värde på ditt intresse att förstå affären.

På ekonomiavdelningen arbetar sju personer, varav en Finance Director, en business controller och fem medarbetare inom redovisning och kundreskontra. Du är ansvarig för redovisningspersonalen. Arbetet kommer att innebära samarbete med kollegor och chefer hos Konica Minolta, spännande utmaningar och en god utveckling för den som vill arbeta nära beslutsfattarna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Leda och fördela arbete inom funktionen redovisning inklusive leverantörsreskontra, kundreskontra, moms, skatter, löner m.m.
  • Ansvarig för månadsbokslut, kvartalsbokslut och årsbokslut samt årsredovisning
  • Självständigt sköta redovisningen enligt redovisningsprinciperna och i enlighet med Koncernens fastställda regelverk inom berörda områden
  • Delaktig i rapportering enligt Koncernens rutiner och fastställda processer
  • Rapportering till moderbolaget avseende Resultat och Balansräkning
  • Tillsammans med Business Control, säkerställa organisationens behov av uppföljning och analys av verksamheten
  • Säkerställa, utveckla och förbättra redovisnings- och rapporteringsprocessen
  • Vara aktiv i att utveckla en bra kommunikation och relation med Konica Minoltas chefer vid frågor gällande redovisning och bokslut
  • Aktiv medverkan i olika samarbetsforum i syfte att utveckla processer, rutiner och samarbete mellan olika funktioner och roller i bolaget
  • Driva projekt relaterade till ERP-system (Navision) och BI-system (Qlikview)

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi med minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har mycket goda kunskaper inom MS Excel och har du även arbetat med Navision och Qlikview är detta ett extra plus. Troligtvis har du arbetat med redovisnings under ett antal år men är nu redo för en större utmaning. Rollen innefattar många interna kontakter vilket lägger stor vikt vid en god kommunikativ förmåga och att du är proaktiv.

Personliga egenskaper
För att trivas på Konica Minolta och för att vara framgångsrik i rollen som redovisningschef, har du ett starkt engagemang i företagets utveckling och en vilja att vara med och skapa framgång. Du har lätt att samarbeta med andra och tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet. Vi ser att du är analytisk, har sinne för detaljer men intresse för helheten samt är stresstålig.

Din ansökan
Vill du bli en del av Konica Minolta? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Mats Holmberg på Boardtalk AB (072-8532313) e-mail mats.holmberg@boardtalk.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Konica Minolta är en av de ledande leverantörerna av dokumentlösningar på den svenska och internationella marknaden. I Sverige representeras Konica Minolta av Konica Minolta Business Solutions Sweden AB med cirka 135 medarbetare. Vi finns representerade med egna kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Falun. Genom vårt samarbete med fristående återförsäljare finns vi representerade på cirka 80 platser i landet. Konica Minoltas moderbolag, Konica Minolta Inc. har sitt huvudkontor i Japan. Koncernen omsätter cirka 70 miljarder kronor och har över 40 000 medarbetare. För mer information www.konicaminolta.se.

Liknande jobb

Liknande jobb