Vi söker CFO med affärsintresse

Plats
Härnösand
Annonserat
den 4 maj 2017
Stängs
den 24 maj 2017
Kontakta
Katarina Brixeus
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vår vision, drivkraft och riktmärke är att vi ska skapa en enklare och tryggare vardag, nära människor och företag. Vår viktigaste uppgift är att skapa värde för våra kunder, som också är våra ägare. När vår nuvarande ekonomichef går i pension vid årsskiftet söker vi dig som vill vara med och utveckla vårt bolag och vår ekonomifunktion.

Om jobbet
Som CFO ansvarar du för bolagets ekonomiavdelning. Inom ditt ansvarsområde ligger löpande redovisning för moder- och dotterbolag, intern och extern rapportering, analyser, deklarationer, budgetprocess, bokslut och årsredovisning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att leda, planera och utveckla bolagets ekonomifunktion. Du rapporterar till vd och ingår i företagets ledningsgrupp.

Din bakgrund och profil
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från en CFO-roll eller motsvarande inom ekonomi/finans. Du bör ha gedigen erfarenhet från finansbranschen, där försäkring är särskilt meriterande. Du bör också vara van att arbeta mot styrelser samt ha kunskap om kapitalförvaltning. Vi förutsätter att du har dokumenterad ledarskapserfarenhet och är van att driva utvecklingsarbete.

För att lyckas i rollen ser vi att du är en driven person med stort intresse för affären. Du har god analytisk och strategisk förmåga och är noggrann och strukturerad till din läggning. Du bör även ha en god pedagogisk förmåga då du kommer att vara ett bollplank för övriga kollegor i organisationen.

I rollen som ledare är du kommunikativ och engagerad och har ett coachande förhållningssätt som gör att du är duktig på att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid vårt huvudkontor i Härnösand.

Information och ansökan
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår samarbetspartner på Boyden rekrytering

Facklig kontaktperson

  • Per Bodin FTF, tel 0611-36 53 42, per.bodin@lfy.se

Välkommen med din ansökan senast den 24 maj