Ekonom till enheten för marknadsstrategi

Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 maj 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Ref:
2017-00129
Kontakta
Per Åsberg-Sommar
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SOM EKONOM PÅ ENHETEN FÖR MARKNADSSTRATEGI arbetar du med frågor som rör utveckling av enhetens datahantering och kvantitativ analys av Riksbankens balansräkning och tillgångsförvaltning i svenska kronor. Du har även kontakter med Riksbankens penningpolitiska motparter och motparter i valutatransaktioner.

VI SÖKER DIG som har magisterexamen i nationalekonomi eller finansiell ekonomi med kvantitativ inriktning eller motsvarande. Du har också färdigheter och programmeringskunskaper i Matlab, god vana av att hantera data/statistik och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi ser det som positivt om du har några års praktisk erfarenhet av arbete med frågor relaterade till analys av finansiella instrument och finansiella risker och kunskap om finansiella marknader.

SOM PERSON är du öppen, flexibel, pedagogisk och nyfiken på att sätta dig in i nya områden. Du har en god förmåga att samverka och interagera med andra människor. Du är också prestigelös och kreativ med en hög problemlösande och numerisk analytisk förmåga samt en god förmåga att hantera såväl ”snabba puckar” som mer långsiktiga frågor av utredningskaraktär.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV, personligt brev och relevanta betyg och intyg senast den 21 maj 2017. Om du har frågor är du välkommen att ringa enhetschef Per Åsberg-Sommar 08-787 02 61. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Enheten för marknadsstrategi, som är en av fem enheter inom avdelningen för marknader, ansvarar för att utreda frågor och bereda beslut kring det penningpolitiska styrsystemet, utveckla och utvärdera genomförandet av penningpolitiken och samordna analysen av Riksbankens balansräkning. Inom enheten för marknadsstrategi ligger också ansvaret för att utreda och bereda beslut kring regler för säkerheter, utreda juridiska frågor samt att bistå med juridisk expertis. Enheten består av sju medarbetare, fem ekonomer och två jurister.

Avdelningen för marknader svarar för Riksbankens aktiviteter på de finansiella marknaderna, genom förvaltning av Riksbankens guld- och valutareserv samt implementering av de penning- och valutapolitiska besluten. Avdelningen ansvarar också för den löpande marknadsbevakningen samt samordning av frågor kring Riksbankens balansräkning. Avdelningen består av fem enheter och ett fyrtiotal medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb