Controlling Manager till Lensway

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 maj 2017
Stängs
den 4 juni 2017
Kontakta
Lou Sjöholm Mineur
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker dig som vill leda och bygga upp en förstklassig Business Control-funktion hos Lensway. Huvudfokus för rollen är det övergripande ansvaret för att Business Control-funktionen genererar snabb och korrekt rapportering, analys och uppföljning till ledning och koncernledning samt fungerar som ett stöd till hela verksamheten i strävan att nå strategiska mål. Som chef för Business Control får du en mycket viktig roll i Lenslogistics fortsatta expansion och utveckling. Du har personalansvar för 1 person och rapporterar till Finance Director. Lensway sitter i Kista.

Huvudsakliga ansvarsområden för Business Control-funktionen

  • Planera, sammanställa, analysera och rapportera budget, prognos samt mer fristående rapporter till företagsledning och koncernledning
  • Intäkts- och kostnadsanalyser
  • Uppföljning av resultat, priser, marginaler mm samt ge förslag till åtgärder
  • Utveckling av månatliga rapporteringspaketet
  • Marknads- och konkurrentanalys
  • Stödja och supportera verksamheten i olika ekonomiska frågeställningar
  • Utveckla och förbättra rutiner och processer inom Controllingområdet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med ca 5 års dokumenterad erfarenhet som Business Controller. Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet men för rätt person skulle den här tjänsten kunna vara ett nästa steg. Du är van att arbetat i en komplex och föränderlig företagsmiljö som ställer krav på flexibilitet och förmåga att driva förbättringsarbete. Rollen kräver goda systemkunskaper samt mycket goda kunskaper i Excel. Du är flytande i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du är driven och affärsinriktad samt har en tydlig vilja att förändra, utveckla och förbättra. Du är analytisk, noggrann och strukturerad samt motiveras av att leverera hög kvalitet. Vidare är du en person som trivs att arbeta verksamhetsnära och du har en mycket god förmåga att förklara ekonomi och nyckeltal på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Om Lenslogistics
Bra syn är avgörande för vårt välbefinnande och livskvalité. Lenslogistics gör så att människor enkelt kan se bra och därmed uppleva världen till fullo! De centrala ingredienserna i företagets recept är att erbjuda optikprodukter bekvämt, tillgängligt och prisvärt. Lenslogistics verkar på sex olika europeiska marknader och är idag en av Europas största e-handlare inom optik med tre digitala butiker - LensWay.com, Lenson.com ochYourlenses.com. Företaget ägs av Essilor - världens ledande tillverkare av glasögonglas - och brinner för att förbättra människors liv genom att förbättra människors syn!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Lenslogistics med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänster via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lou Sjöholm Mineur 0766-47 16 17. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb