Verksamhetscontroller sökes till AFA Försäkring

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 maj 2017
Stängs
den 7 juni 2017
Kontakta
Sophie Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till vår uppdragsgivare AFA Försäkring söker vi nu en Verksamhetscontroller som brinner för ekonomi – och utvecklingsfrågor. Du blir en del av Kommunikationsavdelningen på AFA Försäkring med totalt 30 medarbetare som är organiserade i två avdelningar och en stab. Enheten ansvarar för kommunikation till interna och externa målgrupper och servar hela företaget med kommunikationslösningar. Kommunikationsenheten är mitt i en spännande utvecklingsresa som ska framtidssäkra arbetet för att bättre möta uppdragsgivarnas och kundernas behov.

Du ingår i ledningsgruppen för enheten och rapporterar direkt till Kommunikationsdirektören. AFA Försäkring sitter i ljusa och fräscha lokaler i centrala Stockholm och kan erbjuda goda friskvårdsmöjligheter.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Som verksamhetscontroller inom Kommunikation arbetar du brett med varierande uppgifter inom olika områden. I rollen ansvarar du för verksamhetsplanering och ser till att driva och samordna budget- och prognosarbetet, göra ekonomiska analyser, följa upp utfall och resultat samt stötta enhetens projektledare. En stor del av rollen innebär även att du initierar och driver utvecklingsfrågor för en positiv verksamhetsutveckling.

I rollen ingår bland annat att:

  • driva verksamhetsplanering för enheten
  • följa upp, analysera sammanställa resultat i förhållande till fastställda mål och operationella risker
  • driva och samordna budget- och prognosarbetet
  • initiera och driva verksamhetsutveckling
  • företräda enheten i företagsgemensam controllergrupp
  • nära följa verksamhetsprocesser och verksamhetsutvecklingen och vara ett stöd för chefer inom enheten vid praktisk tillämpning av policys, företagsgemensamma modeller och metoder

Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta som verksamhetscontroller i en större organisation. Du har gedigen erfarenhet av ekonomiska analyser och är van att arbeta med finansiell uppföljning och målstyrning. Vidare ser vi att du har erfarenhet av att identifiera och driva utvecklingsfrågor. För att vara lyckosam i denna roll ser vi att du har relevant utbildning inom ekonomi eller likvärdigt samt har god kunskap om arbetsmarknadens parter. Har du erfarenhet av projektledning ser vi det som starkt meriterande. Du talar och skriver även obehindrat på svenska.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper! Vi hoppas hitta dig som är driven och har ett utpräglat strategiskt och analytiskt förhållningssätt samt en fallenhet för att se detaljer likväl som helheten. Vi behöver en strukturerad och ordningsam person med en utpräglad kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen måste du trivas med att ha många bollar i luften, vara lösningsfokuserad samt ha stor social kompetens. Du behöver även ha hög integritet och förmåga att skapa förtroende hos de människor du möter. Vidare ser vi att du är självständig och driver ditt eget arbete framåt samtidigt som du har lätt för att motivera och engagera dina kollegor.

Vad vi erbjuder
AFA Försäkring erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete inom ett område som genomgår en spännande förändring och utveckling. Rollen är bred med många möjligheter till att fritt styra det egna arbetet.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten direkt på AFA:s hemsida www.afaforsakring.se eller genom att klicka på denna länk. Vid frågor vänligen kontakta Sophie Karlsson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb