Sourcing Manager till EFO AB

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 maj 2017
Stängs
den 22 maj 2017
Ref:
SE-12116
Kontakta
Carl Pauly
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Inköp, Försäljning, Projektledning, Affärs-verksamhetsutveckling

Som Sourcing Manager driver och leder du utvecklingsprojekt av hela försörjningskedjan. Du arbetar med både affärs- och verksamhetsutveckling för att optimera möjligheter i hela värdekedjan. Utöver projektledning arbetar du operativt med inköpsfrågor. EFO befinner sig i en spännande bransch som återigen är under stor förändring. Efterfrågan på nästa generations bränslen, dvs. Retur- och Avfallsbränslen, växer bland våra kunder. EFO’s kunder har anläggningar som kan ta tillvara och återvinna nära nog 100% av energin. Energin återgår sedan till samhället i form av värme och elektricitet.

Rollen innebär ett ansvar för ekonomin i hela affären/leveranskedjan, vilket innebär bl. a inköp/försäljning, kontraktsförhandlingar, avtalsfrågor samt leverans till kund. Du kommer att arbeta i nära samverkan med företagets logistikfunktion. Tillsammans arbetar ni mot samma mål; att finna de effektivaste och lönsammaste lösningarna för inköp/försäljning och transport åt företagets kunder. I arbetet krävs det att du kan leda projekt och att du bygger nära relationer med kunder för att förstå deras behov samt specifika krav på t.ex. kvalitet och leveransflexibilitet. Vidare kommer du att arbeta nära leverantörer för att utveckla metoder för kvalitetssäkring av bränslen i framtiden.

EFO är en stor aktör på marknaden men ett litet företag i antalet anställda. Tjänsten erbjuder en unik chans att få arbeta med att utveckla affären i kombination med att arbeta med affärs- och verksamhetsutveckling i projektform. Du ska vara en drivande kraft och på ett kreativt sätt se möjligheter inom det växande området retur- och avfallbränsle. Vi söker dig med erfarenhet av projektledning, inköp och affärsutveckling. Vi ser att du är högskoleutbildad ingenjör eller ekonom med lämplig inriktning. Du har en strategisk förmåga och ett driv att arbeta med affärsutveckling. Du tycker om att arbeta i kund- och leverantörsnära situationer där förhandlingar och avtalsarbete känns intressanta för dig. Vidare gillar du att arbeta i team och är intresserad av kompetensutbyte med erfarna kollegor.

Välkommen med din ansökan till Mercuri Urval via www.mercuriurval.se (referensnummer SE-12116). Urvalsarbetet sker löpande, vi vill dock ha din ansökan senast 2017-05-22. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Carl Pauly 019-196806.

EFO AB är en av Sveriges största aktörer beträffande import av fasta och flytande bränslen för kraft- och värmeproduktion. EFO bildades 1973 och var då en av Europas största aktörer avseende handel med olja och kol, men har till följd av Sveriges ledande roll på miljösidan kommit att succesivt förändras då kraven från energibranschen och EFO’s kunder varit på ökad andel av förnyelsebara bränslen. Därför har import av biobränslen och biooljor samt torv blivit del av uppdraget. Årligen importeras ca 800 000 ton av olika bränslen. EFO ägs av sina kunder vilka är: Sundsvall Energi, Jönköping Energi, Mälarenergi, Söderenergi, Södertörns Fjärrvärme, Eskilstuna Energi och Miljö, Tekniska Verken i Linköping och Göteborg Energi. Dessa åtta energibolag ger fjärrvärme, fjärrkyla och el till cirka 2,5 miljoner människor.

Liknande jobb

Liknande jobb