Finansinspektör med erfarenhet av bankverksamhet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 maj 2017
Stängs
den 12 juni 2017
Ref:
861
Kontakta
Per Nordkvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som finansinspektör inom avdelningen Marknadsuppförandetillsyn arbetar du med uppförandetillsynen gentemot banker. Det kan avse allt ifrån hur nya produkter och tjänster tas fram och vidare distribueras, till hur bolån och andra krediter beviljas. Avdelningen är en del av konsumentskyddsområdet och har som mål att stärka konsumentskyddet på hela finansmarknaden.

Arbetet bedrivs såväl självständigt som i samarbete med kollegor inom den egna tillsynsavdelningen, med jurister på rättsavdelningen, och med kollegor inom FI:s bankområde. Tjänsten innebär mycket kontakt med företag under tillsyn och företrädare för branschen. Du kan också komma att ha kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU och delta i internationella arbetsgrupper.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, exempelvis inom ekonomi eller juridik. Du har mångårig erfarenhet av bankverksamhet och har troligtvis arbetat med produktframtagande processer, relaterat till såväl finansiella produkter som tjänster. Erfarenhet av granskningsarbete, samt god kunskap om finansiella produkter och tjänster generellt, är meriterande. Om du har kunskap om relevanta regelverk inom området och erfarenhet från någon av de fyra storbankerna är det värdefullt.

Som person är du analytisk, självgående och duktig på att ta egna initiativ. Du är tydlig, ser helheten och främjar samarbete. Du är även strukturerad och planerar, prioriterar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du är en god kommunikatör som kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Per Nordkvist på 08-4089 8180.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 12 juni 2017. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb