Kvalificerad jurist med stort intresse för finansmarknaden

Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 maj 2017
Stängs
den 19 juni 2017
Ref:
862
Kontakta
Charlotte Rydin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som kvalificerad jurist på staben Juridisk samordning arbetar du med att säkerställa kvalitén på Finansinspektionens (FI:s) beslut och de regler som FI beslutar. Du agerar bollplank till organisationen, deltar i projekt samt arbetar även självständigt med komplexa juridiska frågor.  

Staben leds av FI:s chefsjurist och ansvarar för övergripande samordning och ledning av juridiska frågor på myndigheten, samt är ett stöd till styrelsen och generaldirektören. Rollen som kvalificerad jurist innebär nära samarbete med kollegor internt och löpande kontakt med företrädare för branschen och Regeringskansliet.

Vi söker dig som har en jur.kand. och gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har troligtvis erfarenhet av lagstiftningsarbete på Regeringskansliet eller regelarbete på myndighet och/ eller erfarenhet från advokatbyrå eller bank. Vi ser gärna att du har mycket god kännedom om de regelverk som gäller för statliga myndigheter, att du har erfarenhet av arbete med de regler som gäller för företagen inom den finansiella sektorn samt kunskap om hur finansmarknaden praktiskt fungerar. Det är värdefullt om du företrätt en myndighet och utformat dess talan inför förvaltningsdomstol samt om du deltagit i krisarbete kopplat till den finansiella sektorn.

Som person är du strukturerad och planerar, prioriterar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är självgående, duktig på att ta initiativ och hitta lösningar, samtidigt som du ser helheten och främjar samarbete. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta chefsjurist Charlotte Rydin på 08-4089 8504.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 19 juni 2017. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Med vänliga Hälsningar,
Finansinspektionen

Liknande jobb

Liknande jobb