Kreditriskexpert till Kredit- och operativa risker

Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 30 maj 2017
Ref:
837
Kontakta
Elisabeth Siltberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som kreditriskexpert inom Kredit-och operativa risker granskar du bankernas kreditriskhantering och kreditprocesser. Du bedömer huruvida banker och andra finansiella företag håller tillräckligt med kapital i förhållande till sina kreditrisker. Detta görs genom kreditriskundersökningar, ofta i samarbete med experter från andra länders tillsynsmyndigheter. Här har du möjlighet att utveckla ditt kontaktnät såväl på den svenska finansmarknaden som inom EU.

Vi söker dig som har en universitetsexamen inom ekonomi och minst åtta års erfarenhet som exempelvis kreditchef, riskchef med inriktning på kreditrisker, kreditriskanalytiker eller inom kreditriskkontroll. Du har god kunskap om bankernas modeller för att prissätta risk (så kallade economic capital-modeller) samt bedömning av nedskrivningsbehov för problemkrediter. Erfarenhet av att analysera komplexa transaktioner är meriterande, liksom erfarenhet av en stor bankkoncern.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du bidrar med ett gott samarbete och är van vid att arbeta strukturerat och självständigt. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Elisabeth Siltberg, biträdande avdelningschef, på 08-40 89 80 42.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 30 maj 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Med vänliga Hälsningar,
Finansinspektionen

Liknande jobb

Liknande jobb