Destination Sälenfjällen söker VD

Rekryterare
Plats
Sälen
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 15 juni 2017
Ref:
”VD Destination Sälenfjällen”
Kontakta
Anette Stenseth
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Då vår nuvarande VD går vidare till ett nytt uppdrag söker vi dig som vill fortsätta att driva och utveckla Destination Sälenfjällen och vår gemensamma vision om ett levande och livskraftigt Sälenfjällen, året runt.  

UPPDRAG
Destination Sälenfjällen har en stark grundplattform som destinationsbolag, med företag och ägare från det privata näringslivet. Genom en enad röst för Sälenfjällen och samarbeten med både privata- och offentliga aktörer lokalt, regionalt och nationellt, har Sälenfjällen positionerats som en av de viktigaste byggstenarna inför svensk besöksnärings framtid. Sälenfjällen har de senaste åren ökat i såväl volym som omsättning och gästnätter, även sommartid.

Vi söker dig som har en förmåga att vara en stark enad röst för Sälenfjällen såväl internt som externt. Du kommer att vara den naturliga kontaktytan för samverkan i Sälenfjällen. Uppdraget innebär ett nära samarbete med medlemmar, PR & kommunikation ur ett varumärkesperspektiv, lobbying i viktiga frågor kopplat till besöksnäringen, dialog kring infrastruktur lokalt, regionalt och nationellt, ett nära samarbete med Destination Trysil och Scandinavian Mountains Airport Center för att hitta gemensamma internationella utvecklingsmöjligheter.

PROFIL
Du är van att leda och driva en verksamhet baserat på tydliga mål, gärna inom en intresseorganisation. Din erfarenhet har du från såväl konsument- (B2C) som företagsmarknaden (B2B) samt kunskap om hur det offentliga Sverige fungerar. Som person är du prestigelös och diplomatisk. Du är en trygg relationsbyggare och duktig på PR och kommunikation. Det är viktigt att du har en genuin känsla för regionen och har ett starkt intresse för samhällsutveckling. En framgångsfaktor för att lyckas är trovärdighet,  ödmjukhet, proaktivt tillvägagångssätt och en kommunikativ förmåga.

PLACERINGSORT
Jobbet baseras på kontinuerlig närvaro i Sälen.

RESOR
Jobbet förutsätter närvaro där politiska beslut fattas, där myndigheter är lokaliserade och där PR- och lobbyarbete kan genomföras, vilket innebär en hel del resande.

ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar Destination Sälenfjällen med People360. För mer information är du välkommen att kontakta, Anette Stenseth på tel: 0707-794 874 epost: anette.stenseth@people360.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din meritförteckning tillsammans med ett personligt brev märkt ”VD Destination Sälenfjällen” till http://career.people360.se/jobs så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

FAKTA OM SÄLENFJÄLLEN
Sälenfjällen ligger i Malung-Sälen kommun och är norra Europas största alpina skidområde och nordens största turistområde med ca 4,8 miljoner gästnätter per år och har en omsättning på drygt 2,5 miljarder kronor. Sälenfjällen är ett starkt turistmål som vid högsäsong under vintertid har ca 100 000 personer som dagligen rör sig i området. I Sälenfjällen finns de alpina resmålen Kläppen, SkiStars 4 anläggningar: Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället, samt Stöten. Totalt har Sälenfjällen ca 60 000 bäddar varav ca 25-30 000 är kommersiella. För mer information: http://salenfjallen.se/

AFFÄRSIDÉ
Destination Sälenfjällen ska genom samordning av alla krafter bidra till gemensam tillväxt och långsiktig utveckling av destinationen Sälenfjällen, året runt.

FAKTA OM DESTINATION SÄLENFJÄLLEN
En intresseförening med ca 120 medlemsföretag som var och en bidrar till en driftsbudget beroende på företagets omsättning och storlek. Budgeten, på ca 2,5 miljoner kronor, skall täcka kostnader för lobbyverksamhet, deltagande i lokala projekt, stöd till föreningar och verksamheter som anses gynna företagandet i Sälenfjällen. Organisationens arbetsinsatser är relativt jämt fördelade under året.