HR-chef till Mittuniversitetet

Plats
Sundsvall
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 5 juni 2017
Ref:
SE- 12092
Kontakta
Christian Nyhlen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Mittuniversitetet söker nu en:
Utvecklingsinriktad ledare med ett strategiskt fokus

Ditt uppdrag
Som HR-chef blir du en viktig del i uppdraget att leda Mittuniversitetet in i framtiden. Att bidra till att HR blir en nära och kunskapsbärande partner till verksamheternas utveckling, kvalitet och attraktivitet är din mission i detta sammanhang. Det innebär ett starkt fokus på frågor som strategisk kompetensförsörjning, kompetensutveckling, ledarskap och arbetsmiljö samtidigt som den operativa HR-servicen också står högt på agendan.

Som HR-chef har du ett tydligt strategiskt fokus där din starka förmåga att se helhet och sammanhang är en viktig framgångsfaktor liksom förmågan att leda genom andra. Du får saker att hända genom ett kommunikativt och utvecklingsinriktat ledarskap och genom din förmåga att skapa såväl strukturer som förtroende och engagemang.

Kvalifikationer
Du har en relevant akademisk utbildning och en gedigen erfarenhet av såväl strategiskt HR-arbete som ledarskap i en större, komplex organisation, gärna inom akademin. Vi tror också att du har en god vana att samverka med olika parter och aktörer, såväl internt som externt. Vi förväntar oss att du skapar ett klimat där delaktighet, engagemang och utveckling genomsyrar verksamheten och som stimulerar, utmanar och utvecklar medarbetarna.    

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en spännande roll i en kunskapsorganisation som är i en dynamisk och spännande fas. Du kommer få en nyckelroll där du med din erfarenhet och kunskap får en möjlighet att påverka och utveckla HR-funktionen och vara en del av Mittuniversitetets resa in i framtiden.  

Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 12092). Vi hanterar ansökningar löpande men önskar din ansökan senast den 5 juni. Frågor besvaras av ansvariga konsulter på Mercuri Urval, Christian Nyhlen, 0733-66 75 76 och Nicklas Jungander, 0707-15 99 15.

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.  

HR-avdelningen har till uppgift att utreda och bereda frågor inom arbetsmiljö, kompetensförsörjning, arbetsrätt/lagar, centrala och lokala avtal och löner. Vi ger stöd och ska utgöra en resurs för universitetets ledning och avdelningar.